Skip to main content
Žizel Bunšen

"Pitao me samo: "Hoćeš li da živiš?" - Manekenka DOTAKLA DNO, pila ogromne količine ALKOHOLA, a onda se sve PROMENILO

Foto: Profimedia
Izgleda kao boginja, a sve zahvaljujući životnom stilu koji zastupa!

Brazilska lepotica Žizel Bundšen, bila je "tiha patnja" muškaraca širom sveta. U jednom trenutku bila je najplaćenija manekenka na svetu i činilo se da ima zaista sve – slavu, lepotu, novac.

Međutim, manekenka je otkila da je u to vreme vodila veoma neuredan život, nije se zdravo hranila, pila je razna energetska pića, a to se kako je rekla, negativno odrazilo i na njeno psihičko stanje. 

- Osećam se bolje u četrdesetim nego što sam se osećala u dvadesetim, i ne samo fizički, jer su nam rekli da se život završava u četrdesetim, a ja sam tek na početku - započela je lepotica priču, ističući da je "spolja delovalo kao da ima sve, a imala je samo 22 godine".

- U sebi, osećala sam kao da sam dotakla dno, dan sam započinjala frapućinom sa šlagom i tri cigarete, a svake večeri sam pila po bocu vina. Zamislite šta je to radilo mom umu - rekla je Bunšen. 

Žizel kaže da se godinu i po dana suočavala sa stravičnim napadima panike i anksioznošću, a onda je shvatila da nešto mora da preduzme. Tada je otišla kod naturopate, promenila životni stil, prestala da puši, pije alkohol, kofein, ali i da konzumira mlečne proizvode.

- Mislim da sam tada imala najgore migrene u svom životu - kaže bivši supermodel, dodajući da se požalila doktoru naturopatije da joj je teško da se privikne na novi režim, ali ju je jedno pitanje otreznilo u trenutku.

- Sećam se da me je samo pitao: "Pa, dobro, želiš li da živiš?". Bilo je tako jednostavno - prisetila se.

Tri meseca nakon što je promenila svoje životne navike, Bundšenova kaže da su napadi panike nestali, a zatim je počela da se budi u pet sati ujutru kako bi meditirala. Sada zagovara zdravu ishranu, ali i brigu o telu, umu i duhu.

Samo DVA PRSTOHVATA ovog začina jačaju imunitet, usporavaju ZGRUŠAVANJE KRVI, prekidaju glavobolju

Samo DVA PRSTOHVATA ovog začina jačaju imunitet, usporavaju ZGRUŠAVANJE KRVI, prekidaju glavobolju

NIJE LIMUN, A NI LAN: Ovu NAMIRNICU ostavi u VODI da PRENOĆI, napitak SKIDA SALO sa STOMAKA u rekordnom roku

NIJE LIMUN, A NI LAN: Ovu NAMIRNICU ostavi u VODI da PRENOĆI, napitak SKIDA SALO sa STOMAKA u rekordnom roku

- Oko 6 ujutro, počinjem dan čašom tople vode i ceđenim limunom. Sve to kako bih izbalansirala nivo alkala u telu i pokrenula rad probavnog sistema. Nakon toga sledi biljni sok i vitaminski smuti. Pri tome, uvek biram isključivo organsko voće - kaže Žizel i dodaje:

- Malo kasnije, kaže, na red dolazi branč sa svežim voćem, jajima, avokadom, hlebom bez glutena i puterom od kokosa. Ručak je piletina i velika porcija povrća, a istog sadržaja je i večera  - otkrila je.

Žizel Bundšen otkriva da su za nju sokovi zabranjeni

U toku dana slavna manekenka pije dosta vode i čaja bez zaslađivača. Sokovi su za nju zabranjeni, a iz ishrane je izbacila i sav prerađeni šećer. Gluten takođe ne konzumira, kao ni alkohol.

Iako voli sir i mlečne proizvode, zbog vitke figure ih se gotovo potpuno odrekla. Dozvoli sebi jednom u tri meseca da se počasti parčetom sira. Uživa u jelima koja u sebi sadrže piletinu i ribu, pa su ona i najčešće na njenom meniju.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd