fbpx
Skip to main content
stomak

Jedite ove 4 NAMIRNICE I IMAĆETE RAVAN STOMAK KAO U REKLAMI: Tope naslage i smanjuju apetit

Foto: Profimedia
Na najzdraviji način do fenomenalnih rezultata

Masne naslage na stomaku sastoje se od visceralne masti, nakupljene u blizini vitalnih organa što je čini veoma opasnom.

Ova mast se povezuje sa poremećajem metabolizma, kao i povećanim rizikom od kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

SPAŠAVA ŽIVOTE, A NE KOŠTA NIŠTA: PRIRODNO i potpuno BESPLATNO sredstvo za JAČANJE IMUNITETA

SPAŠAVA ŽIVOTE, A NE KOŠTA NIŠTA: PRIRODNO i potpuno BESPLATNO sredstvo za JAČANJE IMUNITETA

Ima 65 godina, a izgleda DUPLO MLAĐE: Tvrdi da TAJNU kriju ova 3 NAPITKA!

Ima 65 godina, a izgleda DUPLO MLAĐE: Tvrdi da TAJNU kriju ova 3 NAPITKA!

Nutricionisti preporučuju dijetu baziranu na četiri vrste namirnica koja će vam pomoći da ubrzate topljenje masnih naslaga.

Jaja

Jaja spadaju među najzdravije namirnice, sadrže kvalitetne proteine, zdrave masti i mnoge esencijalne vitamine i minerale. Takođe, na jedinstven način pomažu u dijeti. Oslobađaju malo kalorija, smanjuju apetit i dugo vas drže sitim.

Integralne žitarice

One su uvek bolji izbor od testenine, belog hleba ili pirinča. Bićete takođe duže siti, a daju malo kalorija.

hrana
hrana
Foto: Profimedia

"Mršavi" proteini

Uvek je dobro da koristite namirnice sa dosta proteina a malo masnoća - ribu, piletinu, ćuretinu, mladu junetinu. Proteini su važni za rad svih ćelija, a utiču na hormone koji kontrolišu glad.

Topiva vlakna

Beta-glukan i glukomanan su topiva vlakna koja, u kontaktu sa vodom, stvaraju viskoznu materiju. Topiva vlakna ćete naći u u pasulju, sočivu, lanu, kao i u jagodama, psilijumu, akaciji. Pomažu da se oslobodite visceralnih masti i daju osećaj sitosti.

 Izbegavajte slatkiše, alkoholna i bezalkoholna pića a naročito nemojte u ishrani koristiti namirnice koje imaju samo šećere a malo i nimalo proteina - kao što su kolači, gazirani sokovi, sladoled i tome slično.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd