fbpx
Skip to main content
Bol

Ako ste pod stresom i uznemireni, OVO može mnogo da vam pomogne

Foto: Profimedia
U današnje vreme, naročito sada kada je čitav svet uzdrman pandemijom koronavirusa, malo koji dan nije stresan. Pitanja i dilema je mnogo, a odgovori nadležnih, preporuke i rešenja menjaju se iz časa u čas

Kao da nam nisu dovoljne svakodnevne obaveze, sada dodatno moramo da obraćamo pažnju na zdravstvenu bezbednost i ko je s kim bio u kontaktu.

U dilemi smo da li smo dovoljno zaštićeni ili možda preterujemo sa zaštitom, čime s druge strane možemo da narušimo imunitet. Brinemo se i oko toga da li je firma u kojoj radimo dovoljno stabilna da izdrži ovaj udar, da li će deca uspešno završiti školsku godinu, da li ćemo na vreme platiti račune… I mnogi privatni planovi sada padaju u vodu. Nema odlaska u bioskope, pozorišta, koncerte… Sa prijateljima skoro i da se ne viđamo, a gde ćemo na letovanje, saznaćemo verovatno u poslednjem momentu.

Sve ove dodatne brige i nagle promene u životnom ritmu ne odražavaju se samo našu psihu, već i na funkcionisanje čitavog organizma. Da bi vam bilo jasnije kako pojačan stres može da utiče na naš ogranizam, odgovorite na ovih nekoliko pitanja.

Da li povremeno ili često osećate:

  • uznemirenost, razdražljivost i druge poremećaje raspoloženja?
  • da ste malaksali i umorni?
  • da imate lupanje srca i nepravilne otkucaje?
  • glavobolju ili dezorijentisanost?
  • grčeve u nogama i drugim mišićima?
  • da imate problema sa nesanicom i spavanjem uopšte?
  • manjak apetita, probleme sa gutanjem hrane ili hronični zatvor?
  • imate problem sa koncentracijom, učenjem i pamćenjem?

Dobar deo nas prepoznaće se u ovim simptomima i zato nam je svima potrebno malo „gurke“ kako bismo uspeli da se izborimo sa dodatnim pritiscima. Veliku pomoć u borbi protiv ovakvih poteškoća može da nam pruži moćan element iz prirode – jedan od 7 esencijalnih minerala – magnezijum, i to u obliku direkt-granulata Magnetrans®.

Čitanje
Foto: Profimedia

Magnetrans – dobro delo za um i telo

U organizmu čoveka, magnezijum ima gradivnu ulogu, ali i različite funkcionalne uloge. Ovaj mineral smanjuje osetljivost na svakodnevni stres, jača naše odbrambene mehanizme usled povećanih psihičkih napora i pritom nam pomaže da mnogo lakše i brže utonemo u san i poboljšava njegovo trajanje i kvalitet. Verovali ili ne, čak oko 60% odraslih osoba u svetu ne unosi dovoljne količine magnezijuma, a upravo njegov nedostatak, u kombinaciji s velikim stresom, može da izazove sve gorepomenute probleme, a i mnoge druge, daleko ozbiljnije.

Uzmimo samo jedan primer. U vreme vanrednog stanja, svi smo se trudili da što manje izlazimo iz kuće. Samim tim, manje smo se izlagali sunčevoj svetlosti, što znači da u svom telu nemamo dovoljno zaliha vitamina D, koji je uz kalcijum veoma važan za zdravlje kostiju. Međutim, sigurno niste znali da, ukoliko ne unosimo dovoljno magnezijuma, čak i kad se izlažemo suncu, naš organizam ne može da proizvede dovoljno vitamina D, što za posledicu može da ima povećanu krtost kostiju i rast šanse da dođe do preloma, a na duže staze može da dovede i do osteoporoze.

Pored toga što ulazi u sastav kostiju i zuba, magnezijum mogućava mišićnu aktivnost i pravilnu funkciju srčanog mišića, održava tonus krvnih sudova, snižava krvni pritisak, obezbeđuje prenos nervnih impulsa, učestvuje u stvaranju energije, važan je za stvaranje paratireoidnog hormona… Najviše ga ima u kostima, a ostatak se nalazi u mišićima, mekim tkivima, crvenim krvnim zrncima i u krvi.

U organizmu zdrave odrasle osobe, nalazi se oko 24 grama magnezijuma. Odraslom, zdravom muškarcu, potrebno je 420 mg magnezijuma na dan, a odrasloj zdravoj ženi 320 mg. Nažalost, većina nas ovaj element ne unosi dovoljno hranom, a dostizanje optimalnog dnevnog unosa magnezijuma jedan je od uslova dobrog zdravlja, telesne i mentalne homeostaze čoveka.

Magnezijum je jedan od najzastupljenijih minerala u ljudskom organizmu, koji

Magnetrans® je dodatak ishrani, koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija organizma. Svaka kesica sadrži 375mg elementarnog magnezijuma, što predstavlja optimalnu dnevnu dozu za svakog od nas.

Ovaj dodatak ishrani doprinosi optimalnom statusu magnezijuma u organizmu, omogućava bolju mentalnu i fizičku aktivnost tokom dana, i podstiče fiziološko odvijanje telesnih funkcija zavisnih od magnezijuma. Svakodnevna primena direkt-granulata Magnetrans® značajno može umanjiti rizik za nastanak mnogih bolesti.

Magnetrans® je farmaceutski dizajn prilagođen načinu života savremenog čoveka. Pakovan je u pojedinačnu kesicu i lako je prenosiv kako bi uvek bio uz osobu kojoj je potreban. Upotreba je jednostavna - granule se uzimaju direktno, bez vode i bez dodira rukom.

Ovim načinom unosa postiže se bolja iskoristljivost magnezijuma, brže dejstvo i povećana efikasnost. Magnetrans® ima prijatan ukus grejpfruta i limuna, a jedna kesica sadrži dozu koja osigurava sve dnevne potrebe unosa magnezijuma.

Magnetrans® - taman za stresan dan!

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd