fbpx
Skip to main content
psorijaza

Zadebljanje i PUCANJE KOŽE, TRNCI, drhtavica, UMOR! Zbog ovih simptoma se odmah OBRATI LEKARU!

Foto: Profimedia
Može biti ozbiljno!

Ukoliko niste sigurni kakvo je vaše zdravstveno stanje, dovoljno je samo da posmatrate i analizirate svoje telo, a ono vam redovno šalje znake kada nešto nije u redu i kada morate da obratite pažnju na te probleme. Ovoga puta vam predstavljamo nekoliko problema koji se mogu javiti, a koje možete prepoznati na osnovu navedenih simptoma. 

Osećaj gmizanja u stopalima

Ako imate neobičan osećaj u nogama i stopalima sličan trncima, to može biti simptom sindroma nemirnih nogu. To je dugotrajni problem te ćete često osećati neugodu tokom noći kada se pokušavate odmoriti.

Mlad MESEC NOĆAS će vam PRODRMATI ŽIVOT! Svi moraju da URADE OVO, a posebnu PAŽNJU obratite na SAOBRAĆAJ!

Mlad MESEC NOĆAS će vam PRODRMATI ŽIVOT! Svi moraju da URADE OVO, a posebnu PAŽNJU obratite na SAOBRAĆAJ!

TUŠIRAJ SE REDOVNO I PERI KOSU! Evo ŠTA obavezno moraš da RADIŠ ukoliko si ALERGIČNA na AMBROZIJU!

TUŠIRAJ SE REDOVNO I PERI KOSU! Evo ŠTA obavezno moraš da RADIŠ ukoliko si ALERGIČNA na AMBROZIJU!

Zadebljanja kože

Nemojte ignrisati promene na koži. Kada koža postane debela i javi se svrbež to može biti znak za mnoge probleme kao što su problemi s hormonima, alergijama i slično. Možete otići lekaru na testiranje ako problem ne nestane, savetuje "Brightside".

Promene u rukopisu, lucidni snovi i gubitak njuha

Svi su čuli za Parkinsonovu bolest, ali mnogi ne znaju koji su njeni simptomi. Drhtanje, sporost pokreta, manjak sna s učestalim noćnim morama, promene u govoru i pisanju mogu biti znakovi te bolesti.

psorijaza
psorijaza
Foto: Profimedia

Ljutnja i agresivno ponašanje

Napadaji ljutnje ne moraju uvek biti rezultat vašeg karaktera. Zapravo, mogu biti povezani s depresijom. Prema nekim istraživanjima depresija se ne manifestuje uvek kao gubitak energije i pojava tuge – može se javiti i agresivno ponašanje.

Previše spavanja

Hipersomnija je poremećaj u kojem osoba previše spava. Neke autoimune bolesti dovode do osećaja da vam se celo vreme samo spava. Ujedno, alkoholna pića pre spavanja mogu dovesti do tog efekta.

Promene u boji očiju

Ako vam se oko zenice oka javi sivi ili beli krug, to može biti znak visokog kolesterola za ljude ispod 45 godina starosti. Sam krug je bezopasan

Jede vam se slano

U redu je voleti slano, ali kada ne možete kontrolisati želju za slanim, vreme je da se upitate zašto je to tako. To može ukazivati na manjak gvožđa, anemiju, dehidraciju ili pred-menstrualni sindrom.

Zaboravljivost, umor i smanjen libido

Ljudi ponekad ove znakove pogrešno poistovećuju sa depresijom. Lekari smatraju da je ipak važno obratiti pažnju na te simptome jer oni mogu ukazivati na problem sa štitnom žlezdom. Ujedno može doći do debljanja i osećaja hladnoće.

Umor
Umor
Foto: Profimedia

Neprestana žeđ

Nije normalno neprestano osećati žeđ. Postoje neki slučajevi kada je osećaj žeđi uzrokovan vašom prehranom tako da je dobro proveriti kakvu hranu jedete. Neprestana žeđ može biti simptom dijabetesa ili trudnoće.

Želja za žvakanjem leda

Želja da lomite led zubima može biti simptom manjka željeza ili anemije. Obratite se lekaru kako bi vas uputio na potrebne testove. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd