fbpx
Skip to main content
zabava

STARENJE KOŽE, PAD ENERGIJE, GOJAZNOST: Tri genijalna TRIKA kako da REGULIŠEŠ nivo unosa ALKOHOLA

Foto: Profimedia
Reaguj dok ti ne pređe u naviku...

Endi Ramaž i Ruari Ferberns, autori knjige "Izazov od 28 dana bez alkohola", imaju genijalno rešenje kako da se rešite alkohola na mesec dana i duže. Onda možete da odlučite da li ćete nastaviti da pijete, da konzumirate alkohol povremeno ili da nikada više ne posegnete za čašicom.

JEDNOSTAVNO JE: Da biste sprečili gomilu bolesti potrebno vam je SAMO OVO!

JEDNOSTAVNO JE: Da biste sprečili gomilu bolesti potrebno vam je SAMO OVO!

ZNAK PADA IMUNITETA: Evo ZAŠTO se HERPES stalno POJAVLJUJE, morate REAGOVATI HITNO i ukloniti ga

ZNAK PADA IMUNITETA: Evo ZAŠTO se HERPES stalno POJAVLJUJE, morate REAGOVATI HITNO i ukloniti ga

Pre nego počnete uradite ove dve stvari: napravite fotografiju kako biste mogli da uporedite izgled lica pre i posle, jer će se odsustvo alkohola sigurno pozitivno odraziti na vašu kožu, ali i na raspoloženje i nivo energije.

Zatim, ukoliko pijete kod kuće pobrinite se da u frižideru nemate alkohol kako ne biste bili u iskušenju da pijete. Ukoliko u frižideru ipak ugledate hladno pivo, sačekajte 5 minuta i setite se da to pivo neće promeniti vaš život na bolje. Život bez alkohola podrazumeva da izađete iz stana i radite nešto, a vežbanje je ključ da se rešite ove ružne navike zauvek.

povrće-u-frižideru
Foto: Profimedia

Tri načina da istrajete:

  • jedite redovno i nemojte preskakati obroke
  • hidrirajte se stalno
  • spremajte ukusne smutije koje ćete moći da ponesete sa sobom

Period bez alkohola iskoristite da se vratite zdravim navikama kada je spavanje u pitanju. Usvajajte jednu po jednu naviku i beležite vaš napredak. Za početak izbacite kofein posle 14 časova i nemojte se kupati pre spavanja.

Prigušite svetlo i spavajte u potpunom mraku jer je on potreban našem telu kako bi se pravilno odmorilo. Telo se hladi tokom spavanja, pa zato provetrite sobu pre spavanja i potrudite se da oko vas bude tišina. Nemojte stavljati telefon blizu glave kada spavate već kupite neki budilnik.

Nije svaki dan podjednako lak pa ćete se nalaziti pred izazovima. Kako biste se motivisali, podsećajte sebe zašto ste se odlučili na ovaj korak, napravite novi selfi koji ćete uporediti sa prethodnim. Okružite se prijateljima i razgovarajte sa njima šta za njih znači to što ste trezni i koliko su srećni zbog toga.

napitak
napitak
Foto: Profimedia

Uradite nešto lepo za sebe i počastite se nečim kako biste sebe nagradili. Jedite zdravo i podsećajte sebe gde ste bili kada ste krenuli, a gde ste sada.

Kada krenete na neku proslavu, znajte da ćete biti u iskušenju da popijete neko piće. Spremite se psihički tako što ćete da zamislite da ste neki profesionalni sportista koji ne pije alkohol i povedite nekog bliskog prijatelja sa sobom da vam bude podrška. Budite ponosni da kažete ljudima da ste na ovom izazovu.

Najveća nagrada za vaš trud biće vam normalno buđenje bez mamurluka i radovanje novom danu bez alkohola.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd