fbpx
Skip to main content
prehlada

Zamene za ASPIRIN iz PRIRODE! Ove biljke ELIMINIŠU BOLOVE, groznicu i upale, a jedna ima POSEBNU primenu!

Foto: Profimedia
Uspešna u lečenju depresije!

Aspirin je lek koji se koristi u slučaju bolova, sprečava, odnosno eliminiše bolove u leđima, glavobolje, ali pored toga štiti srce i mozak. Ipak, ukoliko ste u potrazi za zamenom za ovaj lek, koja dolazi iz prirode, predstavljamo vam nekoliko zamena za ovaj lek iz prirode. 

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

"Čujem je kako se smeje..." 12 godina nakon TRAGIČNOG GUBITKA supruge, ne prestaje da OSEĆA njeno prisustvo!

"Čujem je kako se smeje..." 12 godina nakon TRAGIČNOG GUBITKA supruge, ne prestaje da OSEĆA njeno prisustvo!

Kora bele vrbe: Ova biljka je pravi aspirin. Sadrži supstancu salicin koja se pretvara u salicilnu kiselinu u stomaku. Ova kiselina je glavna komponenta aspirina, ali kada se uzima sintetički ne deluje najbolje na stomak. Bela kora vrbe pomaže kod groznice, zapaljenja, ali i da ublaži bol.

Kapsaicin: Ovaj lek se uglavnom koristi za ublažavanje bola u mišićima, živcima i zglobovima.Uglavnom se može naći u obliku gela ili kreme i može se koristiti tri do četiri puta dnevno.

Mačja kandža (Uncaria tomentosa): Kod nas se može naći i pod nazivom "mačji nokat". Ova biljka raste u Južnoj Americi, a zahvaljujući antiupalnom dejstvu pomaže telu da se izbori sa bolom. Preporučena doza je 25 do 1000 mg jednom do tri puta dnevno. Ukoliko preterate sa konzumacijom, moguća je pojava dijareje.

Omega-3 masne kiseline: Dobro poznate po svom antiupalnom dejstvu, omega-3 masne kiseline dokazano pomažu pacijentima koji pate od reumatoidnog artritisa i problema sa crevima. Ove kiseline pomažu i kod kardiovaskularnih problema i smanjuju stopu smrtnosti kada su u pitanju srčane bolesti. Preporučena doza je 1000 mg dnevno. Za vegane, omega-3 kiseline dostupne su u klicama konoplje, čia, lana i raznom bobičastom voću.

Kurkumin: Ova komponenta biljke kurkuma poznat je kao sastojak koji zaustavlja bol. Kao i kapsaicin, blokira putanju kojom signali bola stižu do mozga. Studije pokazuju da je kurkumin efikasan i kod hroničnog bola, a uspešno se pokazao i kod reumatoidnog artritisa. Preporučena doza je 400 do 600 miligrama, tri puta dnevno kada su u pitanju bolovi i upale. Kurkumin se pominje i kao veoma uspešan u lečenju depresije.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
13 Beograd