fbpx
Skip to main content
kuvano vino

Bomba ZA IMUNITET i regulaciju KRVNOG PRITISKA: Vreme je da vas zagreje kuvano vino uz SPECIJALAN RECEPT

Foto: Canva
Opšte je poznato da kuvano vino pozitivno utiče na zdravlje. Djeluje kao tečni antioksidans i štiti srce i krvne sudove.

Kuvano vino, magični napitak može biti upotrebljen i za ublažavanje simptoma prehlade. Koristan je i u slučaju usporenog metabolizma kao i kod smanjenog libida. Takođe i začinsko bilje koje se u njega ubacuje igra značajnu ulogu u lekovitosti ovog pića.

Naravno to ne znači da često trebamo piti velike količine kuvanog vina. Dnevno nije preporučljivo popiti više od 3 decilitra. Ova količina je sasvim dovoljna za ispoljavanje svog pozitivnog dejstva na naš organizam.

Pulmolog upozorava: Ne lečite kašalj na svoju ruku, ako primetite OVO morate da se obratite lekaru!

Pulmolog upozorava: Ne lečite kašalj na svoju ruku, ako primetite OVO morate da se obratite lekaru!

RUSI GA STALNO PIJU - ČUDO JE ZA PLUĆA: Domaći "lek" od 4 sastojka čisti bronhije od sluzi i zaustavlja PUŠAČKI KAŠALJ

RUSI GA STALNO PIJU - ČUDO JE ZA PLUĆA: Domaći "lek" od 4 sastojka čisti bronhije od sluzi i zaustavlja PUŠAČKI KAŠALJ

Za šta je dobro crno kuvano vino

Kao što smo već napomenuli, vino sadrži brojne materije koje pozitivno utiču na čitav organizam, na jačanje imuniteta, a takođe se crno kuvano vino koristi i kao lek za prehladu. U nastavku će biti reči o tome kako se grejano vino koristi za prehladu.

Kuvano vino za prehladu

Kuvano vino je idealan prirodni lek za prehladu upravo zato što između ostalog ima i antivirusno dejstvo. Pored svega, vino sadrži i vitamin C, koji je glavni u jačanju imuniteta, što je veoma važno za prehladu. Dodatno je delotvorno kada se u njega doda neki začin poput karangilića ili cimeta. Kuvano vino za grlo i kašalj je posebno popularno tokom zimskog perioda u godini jer tada virusi najviše vladaju. U kuvano vino za prehladu, grlo i kašalj možete dodati i sok od limuna kako bi lekovito dejstvo bilo bolje.

vino
vino
Foto: Profimedia

Kako se kuva vino ?

Vino se obično kuva u kombinaciji s nekim začinima kao što su cimet, karanfilić, biber, muskatni oraščić, čili, kora od narandže, kora od limuna, đumbir itd.

Za kuvanje možete koristiti kako crno, tako i belo vino. Najbolje je da za kuvanje koristite kvalitetno vino, koje biste inače pili. Kao zaslađivač možete koristiti šećer ili med. Vino se kuva na tihoj vatri da bi se dobio jači ukus začiina. Vino treba skloniti sa vatre pre nego što provri (otprilike na 80 stepeni). Grejano vino treba proediti pre konuzmiranja i pije se dok je još toplo.

Kako skuvati vino za prehladu ?

Recept za crno kuvano vino za prehladu je veoma jednostavan kao i recept za belo kuvano vino.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 1 čaša crnog vina
  • 1 čaša vode
  • 1 kašika meda
  • Prstohvat bibera
  • Prstohvat muskatnog oraščića
  • Prstohvat cimeta
  • 4 komada karanfilića
  • Kora od 1 narandže

Priprema

Prvo zagrejte vino, pa dodajte preostale sastojke i kuvajte na tihoj vatri. Mešavinu vina i začina sklonite sa vatre pre ključanja, kada se dostigne temperatura od nekih 80 stepeni i to je sve.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd