fbpx
Skip to main content
Žena trči

BUDITE U FORMI BEZ MUKE: Ovo su razlozi zašto je TRČANJE najbolja fizička aktivnost koju možete IZABRATI!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nećete nikada odustati...

Samo 1000 koraka dnevno je dovoljno da se u telu dogodi značajna promena a 10.000 koraka je dovoljno da biste uspeli da održite nivo telesne težine. Dakle dovoljno je da svakodnevno provedete u šetnji između 15 i 90 minuta da bi telo osetilo promenu. Izbor je na vama koliko ćete dnevno pešačiti, ali pre nego donesete odluku uzmite u obzir sledeće benefite koje trčanje pruža.

FIZIČKA AKTIVNOST I MENTALNO ZDRAVLJE: Evo zašto vaše TELO i um VRIŠTE za pokretom i kako će vam to POMOĆI!

Trčanje
Foto: Profimedia

NIKE+ RUN CLUB SPREMA SVE TRKAČE ZA NAJVEĆU NIKE TRKU DO SADA!

Srce se neće naprezati!

Najmanja promena iz sedećeg načina života u bavljenje i najjednostavnijom fizičkom aktivnošću kao što je hodanje znatno poboljšava zdravlje i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Kretanje omogućava mišićima da jače "pumpaju" krv kroz telo, čime se smanjuju otkucaji srca pa srce radi u normalnijem ritmu.

Nema moždanog udara!

Povećanje fizičke aktivnosti direktno smanjuje rizik od moždanog udara, a pomaže i u kontrolisanju krvnog pritiska, što dodatno smanjuje rizik od moždanog udara. Znači, dvostruki dobitak.

MORSKA SO MENJA ŠAKU TABLETA: Ovo su MOĆI koje će OČISTITI vaše telo i PREPORODITI GA!

Lakše ćete mršaviti!

Hodanjem možda nećete brzo smršati, ali nakon nekog vremena videćete rezultate. Prve rezultate možete da vidite nakon otprilike 10 nedelja (čak i ako ste zadržali nezdrave navike, odnosno ako ste u životnim navikama promenili samo količinu hodanja). Ukoliko imate visok nivo lošeg holesterola, 1.000 koraka više dnevno dovoljno je da to promeni. Više kretanja podstiče sagorevanje holesterola i drugih lipida u krvotoku koji bi inače mogli da oštete krvne sudove.

SVAKO PUTOVANJE VAM PRESEDNE: Evo kako da smanjite ili PREKINETE mučninu!

Tri ideje za gubljenje kalorija!
Foto: Profimedia

KUPANJE U TOKU CIKLUSA: Morska voda je lekovita, ali EVO koliko je BEZBEDNA zona u toku onih dana!

Niste pod stresom!

Kratka, brza šetnja možda je i najbolji način da razbistrite glavu i rešite se stresa. Naime, dok se krećete, telo proizvodi hemikalije endorfina odgovorne za dobro raspoloženje te se istovremeno smanjuje nivo kortizola, hormona stresa zbog kog možete da se osećate loše i zbog kog se povećava rizik od mnoštva mentalnih i fizičkih zdravstvenih problema.

GDE SE GOJITE? Saznajte u KOJI TIP od OVIH 5 spadate i kako da taj PROBLEM rešite!

Kosti će biti jače!

Bilo kakva aktivnost u kojoj su kosti pod pritiskom težine tela pridonosi jačanju kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze. To se događa zbog toga što se kosti pri nošenju težine tela više naprežu i na taj način jačaju. Takav pritisak na kosti takođe podstiče stvaranje novih ćelija u kostima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd