fbpx
Skip to main content
Ljudi piju čaj

ČAJEVE BIRAJTE PO KRVNOJ GRUPI: Evo koje treba da PIJETE, a koje da izbegavate!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nije svejedno!

Postoji dijeta koja se zasniva na krvnim grupama. U zavisnosti od toga koja ste krvna grupa, treba da birate i namirnice kao i napitke koje konzumirate. Može se desiti da ono što drugima prija i zdravo je, jednostavno ne odgovara vašem organizmu.

Zato vam sada dajemo predlog koje čajeve da pijete u zavisnosti od svoje krvne grupe. 

POKREĆE SVAKI MIŠIĆ U TELU: Penjanje uz veštačku stenu ili zid će vas razdrmati od glave do pete!

JEDAN GUTLJAJ OVOGA ČINI ČUDA: Ovo je NAPITAK uz koji ćete biti OTPORNI na sve VIRUSE!

A krvna grupa - Ovo su osobe koje su emotivne i analitični, snažno reaguju na stres. Kafa im neće škodite, ali definitivno postoje biljne zamene u vidu čajeva koje će njihovom organizmu daleko više odgovarati.

Čajevi koje bi trebalo što češće da pijete su: zeleni, čaj od jasmina, kombinacija ova dva, čaj od nevena, majčine dušice, kao i mešavina ova dva..

B krvna grupa - Osobe ove krvne grupe karakteriše sporiji metabolizam, pa su sklone gojenju, nesanici i hroničnom umoru. Probavnom sistemu osoba sa B krvnom grupom prijaće Rooibos čaj ili crveni čaj, zeleni čaj (mladi), čaj od matičnjaka, čaj od žalfije, čaj od zove, kao i mešavina matičnjaka, žalfije i zove.

MOĆNE CRVENE BOBICE! Nar kao simbol zdravlja, plodnosti i večnog života!

LUDIŠ OD MENSTRUALNIH BOLOVA? Pet pravih saveta kako da ih ublažiš!

AB krvna grupa - Karakteristika ovih osoba je jaka intuiticija i izuzetna sposobnost borbe sa stresom. Slaba tačka im je libido. Trebalo bi da izbegavate kafu i zamenite je čajem. Vam se preporučuju čaj od nane, zeleni čaj, mešavina ova dva, zatim žuti čaj, čaj od božura, čaj od brusnice.

O Krvna grupa - Vama se preporučujue izbegavanje mleka i glutena. Osobe 0 krvne grupe su izuzetno otporne na stres, ali često imaju želudačne tegobe izazvane pojačanom želudačnom kiselinom. Kafa vam nikako ne prija i trebalo bi da je zamenite čajem od đumbira, Ginseng (ženšen) čajem, čajem od matičnjaka ili Sencha (senča) zelenim čajem.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd