fbpx
Skip to main content
rad od kuće

PODSTIČE PROBAVU, METABOLIZAM I ČISTI KOŽU! Ovaj jutarnji RITUAL traje DESET SEKUNDI, a promena je ogromna!

Foto: Profimedia
Velika razlika!

Svi znamo da je poslovica "Po jutru se dan poznaje" jedna velika istina, ali isto tako većina nas ujutru ustaje s mukom uz nekoliko odloženih alarma. Način na koji započinjemo dan je važan, zato je bitno da usvojimo neke rituale koji će poboljšati kompletno stanje organizma. Konzumiranje čaše tople vode na prazan stomak ima brojne benefite na zdravlje pa nek to bude prva stvar koju ćete uraditi nakon što ustanete iz kreveta.

Pomaže kod mršavljenja

Istina je da to što ćete ujutru da popijete čašu mlake vode neće smanjiti broj koji će vaga da pokaže kada stanete na nju, ali ovaj ritual ubrzava metabolizam. Konzumiranje tople vode dodatno čisti probavni sistem i sprečava nadutost, te pomaže izlučivanju viška tečnosti u telu.

Pet MINUTA, JEDNA ČAŠA VODE! Rezultat ove jutarnje rutine će te ODUŠEVITI, veliko OLAKŠANJE i promena!

Pet MINUTA, JEDNA ČAŠA VODE! Rezultat ove jutarnje rutine će te ODUŠEVITI, veliko OLAKŠANJE i promena!

Sužava celo TELO RAVNOMERNO! Ova VEŽBA je toliko LAGANA da se NEĆETE ni OZNOJITI, izvodi se deset minuta!

Sužava celo TELO RAVNOMERNO! Ova VEŽBA je toliko LAGANA da se NEĆETE ni OZNOJITI, izvodi se deset minuta!

Voda
Foto: Profimedia

Rešava infekcije disajnih puteva

Ako imate infekciju grla i sinusa, praktikujte da popijete ujutru čašu mlake vode. Ako imate zapušen nos pomaže u čišćenju i otvaranju disajnih puteva jer toplota će brže pročistiti sluz. Temperatura tečnosti koju pijemo može da utiče i na simptome prehlade.

Utiče na zdravlje zuba

Da čaša mlake vode na prazan stomak utiče na zdravlje zuba, manje je poznato, ali stručnjaci ukazuju da je to odličan ritual. Neke bijele plombe zbog hladne vode mogu da se stisnu i na taj način odvoje od zuba.

Podstiče probavu

Topla  voda stimuliše protok krvi prema crevima i poboljšava rad probave. Ona dodaje kako za razliku od hladne, topla voda brže hidrira. U kombinaciji s hranom brže otapa masti koje su zbog toga lakše probavljive.

voda
Foto: Profimedia

Smanjuje bolove

Topla voda postiče protok krvi prema tkivima i omogućuje opuštanje mišića, što utiče na smanjenej bolova. To pomaže kod svih vrsta bolova, od menstrualnih grčeva do bolova u zglobovima. Dodatno, ako popijete toplu vodu pre odlaska u krevet, brže ćete zaspati i duže ćete biti siti, pa se nećete noću buditi zbog hrane. A i kada se probudite, bićete sveži.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd