fbpx
Skip to main content
kuglanje

Četiri zdravstvena razloga zbog kojih odmah treba da krenete na KUGLANJE!

Foto: Profimedia
Oduševićete se...

Kada spomenete kuglanje sigurno vam prva asocijacija nije zdravlje ili njegov uticaj na isto, već odlična zabava za porodicu i prijatelje. Ipak, verujemo da ćete se obradovati kada vam kažemo da briga o zdravlju zapravo ne mora da bude opterećenje, već i užitak, upravo zahvaljujući kuglanju.

RECEPT ZA ZDRAV ŽIVOT! Savršena rekreacija: Vožnja rolera dovodi do PERFEKTNE linije!

Bilo da ste "vuk samotnjak" ili veoma društveno biće, kuglanje je prilagodljivo svakom tipu. Možete samostalno da igrate ili u timu, a ujedno i da utičete na sledeće stvari:

  1. Gubitak težine
  2. Definiciju i jačanje mišića
  3. Smanjenje rizika od bolesti
  4. Lečenje depresije

ODMAH ĆETE ZAIGRATI: Evo kako se TELO menja ukoliko počnete redovno da PLEŠETE! SVIDEĆE VAM SE!

1. Gubitak težine

Iako vam možda deluje lako, kuglanje je zapravo veoma fizički naporno. Potrebno je da prošetate ili dotrčkarate do staze, noseći kuglu određene težine, čučnete i bacite. Upravo je ponavljanje ove radnje ono što će vam trošiti kalorije i dovesti do gubitka težine.

dečko drži kuglu
Foto: Profimedia

2. Definicija i jačanje mišića

Pored trošenja kalorija, kuglanjem ćete jačati i definisati mišiće. Jedino na šta treba da obratite pažnju jesu mišići ruku. Logično je da svi bacaju svojom dominantnom rukom, onom kojom pišu, pa tako zapostave onu drugu. Makar iz šale, ponekad bacajte i drugom rukom kako biste koliko toliko napravili balans.

POKREĆE SVAKI MIŠIĆ U TELU: Penjanje uz veštačku stenu ili zid će vas razdrmati od glave do pete!

3. Smanjenje rizika od bolesti

S obzirom na to da pokrećete skoro sve mišiće u telu, oslobađate se stresa, povećava se hormon sreće, nije ni čudo da sve to utiče i na smanjenje rizika od mnogih bolesti. 

4. Depresija

Većina se zalaže da je za izvlačenje iz depresije najpotrebnija podrška porodice i prijatelja. Kako je kuglanje upravo takav sport kroz koji možete mnogo da se družite i socijalizujete, preporučuje se i kod lečenja depresije.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd