fbpx
Skip to main content
čaj

ČISTAČ SA LIVADE! Čaj od ove BILJKE koristi se za PSORIJAZU, DETOKSIKACIJU, podstiče probavu i otklanja stres!

Foto: Profimedia
Najbolje je piti ga na početku proleća i jeseni, kako bi se trelo pripremilo za leto i zimu!

Čičak i kopriva mnogi smatraju korovom i čupaju ih ukoliko ih pronađu u dvorištu. Međutim ono što možda niste znali je da su i jedna i druga veoma zdrave, posebno čičak, kod kojeg je lekovito sve, seme koren, cvet. 

Ono što je važno napomenuti kada je čičak u pitanju jeste da ova biljka daleko brže od ostalih gubi svoja lekovita svojstva. Šest meseci nakon kopanja korena čička jedinjenja koja sadrži, a koja deluju protiv bakterija i gljivica, se gube. 

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Dodaj KAŠIČICU ovog ZAČINA u svako jelo, PUMPA IMUNITET, stimuliše JETRU, eliminiše masti!

Dodaj KAŠIČICU ovog ZAČINA u svako jelo, PUMPA IMUNITET, stimuliše JETRU, eliminiše masti!

Dakle nema smisla kupovati koren stariji od 6 meseci. Ova biljka podstiče znojenje i izbacivanje štetnih materija iz organizma. 

Deluje stimulativno i na organe za varenje, podstiče probavu i pravi je čistač organizma sa livade. Ukoliko želite da bar dva puta godišnje sprovedete čišćenje organizma i pripremite ga za leto i za zimu kako bi izdržalo napore i nisku temperaturu, koristite upravo čičak, odnostno koren čička, koji je najbolje kombinovati sa rastavićem i maslačkom. 

Čičak je veoma dobar i za tretiranje hroničnih kožnih oboljenja, kao što je dermatitis, psorijaza ili akni. Mnogi travari smatraju da je ova biljka veoma značajna i u regulisanju stresa i sprečavanju njegovih negativnih dejstava. 

Koren se koristi i za proizvodnju čičkovog ulja, veoma učinkovitog protiv opadanja kose. 

Od mladih listova može da se pravi salata. Ukoliko ste ljubitelji salate poput radiča i maslačka, svakako će vam se dopasti i ova salata. 

 

 

Vremenska prognoza
Fog
0 Beograd