fbpx
Skip to main content
nesanica

Problem sa spavanjem, loš zadah, kilaža... Ovih 7 znakova NEMOJTE IGNORISATI - evo NA ŠTA ukazuju!

Foto: Profimedia
Nije na odmet znati...

- Toksini iz hrane i pića nagomilavaju se u telu, ali i kroz kožu i vazduh koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, telo pati i pojavljuju se brojni simptomi i tada je telo potrebno očistiti - navodi nutricionistkinja Nataša Đukić.

Predstavljamo vam 7 znakova da je vašem telu hitno potreban detoks:

Želiš da SMRŠAŠ, ali nemaš MOTIVACIJU? Evo kako ćeš se pokrenuti - ovi saveti su ZLATA vredni!

Želiš da SMRŠAŠ, ali nemaš MOTIVACIJU? Evo kako ćeš se pokrenuti - ovi saveti su ZLATA vredni!

SMRŠALA PETNAEST KILOGRAMA: Milica Todorović NA specijalnom REŽIMU ISHRANE, uvela velike PROMENE

SMRŠALA PETNAEST KILOGRAMA: Milica Todorović NA specijalnom REŽIMU ISHRANE, uvela velike PROMENE

Pomaže kod CISTA I MIOMA, napravi MELEM od DVA sastojka, a jedan je POSEBNO LEKOVIT

Pomaže kod CISTA I MIOMA, napravi MELEM od DVA sastojka, a jedan je POSEBNO LEKOVIT

Problemi sa konstipacijom (zatvorom)

Kada jedemo hranu, takođe nenamerno unosimo mnogo hemikalija koje dolaze sa njom, kao što su konzervansi, boje i veštačke arome. Creva koja su zadužena za probavu takođe se moraju suočiti sa ovim toksinima. Ovo nakupljanje toksina može dovesti do poremećaja rada želuca i zatvora. Konzumiranje organske hrane, ograničava unos alkohola i konzumiranje veće količine vode, trebalo bi pomoći u rešavanju problema.

Loše pamćenje i problemi sa koncentracijom

Ako osećate vrtoglavicu, zbunjeni ste i ne možete da se koncentrišete čak ni ujutru, nakon dobrog noćnog sna, štetni toksini mogu da budu razlog. Ovi toksini izazivaju niz reakcija koje isušuju esencijalne vitamine i minerale koji su telu potrebni da normalno funkcioniše. To je nešto slično onome što se dešava kada stavite loše ulje u auto.

Bolovi u zglobovima i mišićima

Ako niste u skorije vreme bili u teretani ili radili neki naporan fizički posao, a imate bolove u mišićima i zglobovima, nakupljanje toksina u organizmu može biti razlog. Bolovi u telu su pokazatelji da možete imati neproverenu upalu u vašem telu, pa ako nemate drugog razloga za upalu, pokušajte sa detoksikacijom.

Imate problema sa spavanjem

Sa jedne strane nakupljanje toksina čini da se osećate iscrpljeno, a sa druge strane može pokvariti vaš san. Velike količine toksina u organizmu mogu prouzrokovati da se nivo hormona, koji kontroliše san, kortizol, poremeti, što negativno utiče na vaš san. Nesanica može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, tako da ako mislite da je uspavljivanje sve teže, razmislite o detoksikaciji.

Dobijate na kilaži

Uprkos svim treninzima koje radite u teretani, ako i dalje ne gubite kilograme, možda nešto nije u redu sa vašim hormonima. Toksini mogu negativno uticati na nivo određenih hormona u telu, uključujući i one koji su odgovorni za održavanje težine.

Loš zadah

Loš zadah je obično simptom probavnih problema. To se dešava kada se vaš probavni sistem mora boriti da bi svario sve što jedete. Ali problemi sa varenjem se mogu javiti i kada se vaša jetra bori da očisti sve nakupljene toksine. Otklanjanje toksina je jedini način da rešite ovaj problem i da redovno posećujete svog stomatologa, podrazumeva se.

Naglo vam opada kosa

Gubitak kose nije simptom toksičnog preopterećenja uzrokovanog svakodnevnim toksinima. To može biti rad više zlokobnih toksina, kao što su arsen, olovo i talijum (koji se nalaze u dimu cigareta), između ostalog, koji mogu biti čak smrtonosni. Zato ne shvatajte gubitak kose zdravo za gotovo i obratite se vašem lekaru - kaže nutricionistkinja.

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd