fbpx
Skip to main content
spa

Devojka OTIŠLA na DUBINSKO čišćenje VULVE, a evo šta se NAKON tretmana dogodilo tamo dole

Foto: Youtube printscreen/Refinery29
Mnoge žene su probale ovo.

Spa tretman, uglavnom znači da ćemo zapaliti mirišljave sveće, staviti masku za lice ili se opustiti u penušavoj kupki… A možda ćete odlučiti da odete na neki tretman ili u SPA centar. Ali, šta kažete da umesto običnog, priuštite sebi vaginalni spa tretman?

Da, dobro ste pročitali! Verovali ili ne, ovo je poslednjih meseci nešto za čim su žene širom sveta potpuno "poludele", a iz kozmetičkih salona potvrđuju da interesovanje raste iz dana u dan.

Poznata PEVAČICA izgubila čak PEDESET KILOGRAMA uz pomoć ove DIJETE: Zasniva se na napitku od par sastojaka

Poznata PEVAČICA izgubila čak PEDESET KILOGRAMA uz pomoć ove DIJETE: Zasniva se na napitku od par sastojaka

Dodaj JEDNU KAŠIČICU ove namirnice u jutarnju KAFU, ovo ELIMINIŠE CELULIT, pomaže da SMRŠAŠ veoma BRZO

Dodaj JEDNU KAŠIČICU ove namirnice u jutarnju KAFU, ovo ELIMINIŠE CELULIT, pomaže da SMRŠAŠ veoma BRZO

Ali, zašto bi iko otišao na vaginalni spa tretman?

"Vajacial", kako ga zovu (vagina, facial), zapravo je tretman vulve, a ne same vagine. Kako se tvrdi, ovaj tretman može pomoći kod iritacija brijanjem i depilacijom, sitnih ožiljaka, uraslih dlačica i za regulisanja pH nivoa vulve.

devojka
devojka
Foto: Profimedia

Šta spada u "Vajacial"?

U zavisnosti od salona do salona, tretman podrazumeva čišćenje, piling, tretman uraslih dlačica i njihovo uklanjanje, masaže abdomena, tretman parom i upotreba LED svetla u antibakterijske svrhe. "Vajacial"# takođe može da sadrži "V – masku" (poput maske od blata) ili "štapić visoke frekvencije", za poboljšanje cirkulacije krvi. Postupak, iako je po prirodi spa, može se koristiti i za lečenje akni u predelu intimne regije, ali i za dodavanje vlage i hidrataciju vulve.

Koliko je tretman siguran?

Na prvom mestu, ovakav tip tretmana ne bi trebalo da obavljate kod nestručnog lica. Nestručno rukovanje može dovesti do brojnih neželjenih efekata, kao što su infekcije, stvaranje ožiljaka, kao i bol.

Vagina je pre svega kiseli organ i kako stručnjaci tvrde, to je dobra stvar. Ali, kada ljudi počnu da koriste sve ove sapune sa dezodoransima i sličnim stvarima, to izaziva iritacije.

Zato je bitno da vodite računa koje proizvode koristite u intimnom delu, navode profesorke i ginekolozi dr Meri Džejn Minkin and dr Šeri A. Ros, za "Teen Vogue".

U prilogu pogledajte iskustvo devojke koja je probala ovaj tretman, a ona kaže da je oduševljena i da skoro nije uložila novac u nešto što se toliko isplatilo.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd