fbpx
Skip to main content
dijeta

Dijeta IDEALNA ZA ZIMU! Jedi i MRŠAVI "metodom VILJUŠKE", bitno je da se ispoštuje JEDNO PRAVILO!

Foto: Profimedia
Nećeš biti gladna i nervozna, ali se nećeš ni ugojiti!

Mnogi smatraju da se ovakav pristup ishrani pre može nazvati stilom života nego rigoroznom dijetom, ali svakako je jednostavan i efektan. Zanimljivo je da se retko kada stručnjaci slažu s laicima, ali ova dijeta je nastala kao plod zdravorazumske logike.

Naime, idejni tvorac je Ivan Gavrilof, koji nije nutricionista, ali je naučnik čije kreativne ideje oduševljavaju mnoge. Zbog takve reputacije poverenje mu je poklonio i francuski nutricionista dr Žan Mišel Boris, a plod te saradnje je knjiga "Mršavite metodom viljuške".

Kažu da je najjači ANTIBIOTIK iz prirode, da DETOKSIKUJE, čuva srce i JAČA IMUNITET: Dodajte samo PRSTOHVAT ovoga u RUČAK!

Kažu da je najjači ANTIBIOTIK iz prirode, da DETOKSIKUJE, čuva srce i JAČA IMUNITET: Dodajte samo PRSTOHVAT ovoga u RUČAK!

Pored redovnog izlaganja suncu OVIH 10 NAMIRNICA su najbolji IZVOR VITAMIINA D!

Pored redovnog izlaganja suncu OVIH 10 NAMIRNICA su najbolji IZVOR VITAMIINA D!

Dijeta

Tajni sastojak iz fioke

Kao i većina popularnih dijeta i ova ima jedan tajni sastojak i to takav da ne morate da brinete da li je kojim slučajem štetan. Dozvoljene su samo namirnice koje se mogu jesti viljuškom, a zabranjena je hrana koja se jede prstima – hleb, pite, pice, hamburgeri, u našem slučaju pljeskavice u lepinji.

Na ovaj način iz ishrane se isključuju sva jela za koja vam je potreban kompletan pribor za jelo, pa se oprostite od mesa u sosu, sladoleda i sosa.

Gubi se do 2 kg mesečno

Dr Boris je ovakav pristup isprobao na 500 pacijenata koji su dugo pokušavali da smršaju i ovog puta su u proseku mesečno gubili kilogram i po do dva. To je, prema stručnom mišljenju nutricionista, idealno gubljenje težine.

Strog i mekši princip

U knjizi su detaljno opisane dve vrste pristupa, strog i mekši. Stroga metoda dozvoljava samo povrće, pirinač, testenine i ribu, dok se kod mekšeg pristupa dozvoljava da viljuškom jedete i belo meso iseckano na kockice, sirovu govedinu i jaja.

Tri obroka dnevno

Dijeta predviđa tri obroka, doručak, ručak i večeru. Za doručak i ručak ne smete preterano jesti, a najvažniji obrok je večera koja se jede isključivo viljuškom. Preporučuju se riba, mahunarke, testenina, žitarice i sve vrste povrća. Tokom večernjeg obroka ne smete jesti slatkiše, grickalice, crveno, meso, hleb, sir, kečap.

detoksikacija
detoksikacija
Foto: Profimedia

DRŽITE SE OVIH PRAVILA

* Jedite najmanje tri obroka dnevno, ali bez prejedanja.

* Jedite isključivo viljuškom i ne koristite nož i kašiku.

* Nije dopušteno jesti prstima, pa sve grickalice otpadaju.

* Nema varanja. Na primer, sendvič nikada niste jeli viljuškom, pa nemojte ni sada.

* Dozvoljeno je jesti testeninu, povrće, meso, jaja, ali ne kuvana.

* Nisu dozvoljeni orašasti plodovi, namazi, kečap, sir, paštete...

* Zabranjeni su čokolada, kolači i torte, palačinke...

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd