fbpx
Skip to main content
Doktor

DOKTOR TVRDI: Ako želite maksimalno da OJAČATE IMUNITET, ove 3 namirnice jedite SVAKOG DANA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Sve što je neophodno za izgradnju jakog imuniteta, nalazi se u ovim namirnicama

Kao što postoje loše bakterije koje nanose štetu našem organizmu, tako postoje i one dobre.

Dobre bakterije u organizmu važne su za održavanje brojnih zdravih funkcija, kao što su jačanje imuniteta, regulisanje raspoloženja, elastičnost kože... U našem sistemu za varenje nalazi se "bezbroj" vrsta bakterija, a nutricionisti kažu da bi trebalo da obratite posebnu pažnju na namirnice koje prijaju jednoj od njih, a u pitanju je bakterija akkermansia muciniphila.

ŠARLAH, ŠLOG, BAKTERIJE: Evo šta IZGLED JEZIKA govori o VAŠEM ZDRAVLJU

ŠARLAH, ŠLOG, BAKTERIJE: Evo šta IZGLED JEZIKA govori o VAŠEM ZDRAVLJU

REGULIŠE APETIT, JAČA NOKTE, ŠTITI SRCE: Ova namirnica ide uz SVAKO jelo, a neverovatno je zdrava!

REGULIŠE APETIT, JAČA NOKTE, ŠTITI SRCE: Ova namirnica ide uz SVAKO jelo, a neverovatno je zdrava!

Ova bakterija veoma je važna u održavanju zdravlja celog organizma, a naročito zdravlja sluzokože, koja je barijera između našeg sistema za varenje i ostatka organizma. Kada je sluzokoža zdrava, nema rizika od bakterija i nesvarenih čestica hrane i njihovog dospevanja u krvotok.

- Tri namirnice koje su ključne za zdrav razvoj ove bakterije su zeleni čajnar i brusnice., otkrio je doktor Mark Hajman.

doktor
doktor
Foto: Profimedia

- Svaka od ovih namirnica bogata je fitohemikalijama, sadrži tanin, flavonole, antocijanine, koji imaju odlična antoksidativna dejstva. U naru se nalaze i prebiotična vlakna, a u zelenom čaju i brusnicama antioksidanti., kaže doktor.

Antioksidansi su molekuli koji se nalaze u našem telu i prva su linija odbrane organizma, a glavna uloga im je zaštita tela od slobodnih radikala.

Njegov predlog je da za doručak pojedete ovsenu kašu sa dodatkom brusnica i nara i uz to popijete šolju zelenog čaja. Na ovaj način ćete telu obezbediti sve neophodne materije za jačanje imunog sistema.

 

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd