fbpx
Skip to main content
ljuske jaja

DOKTORI POTVRDILI: JAJA nisu neprijatelj kardiovaskularnog sistema i od velike KORISTI su za ZDRAVLJE!

Foto: Profimedia
Zdravlje pre svega.

Čini se da su jaja namirnica, koja zagovornike zdrave ishrane deli u dva tabora: jedne koji smatraju da se jaja moraju svakodnevno naći na našem meniju i druge, koji misle da se jaja smeju jesti najviše dva puta nedeljno.

OVAJ NAPITAK JE BIO NA LISTI ZABRANJENIH: Evo KADA je poželjno da sebe OBRADUJETE ovim UŽITKOM!

Upravo zbog ovako podeljenih mišljenja, u Kini je sprovedeno veliko istraživanje na oko pola miliona ljudi, čiji rezultati idu u prilog ideji da bi jaja trebalo da budu svakodnevni deo naše ishrane.

Jaja i ljuske
Foto: Profimedia

Naime, zagovornici ideje da jaja treba svesti na minimum, veruju da jaja utiču na povišeni holesterol i da su štetna po naš kardiovaskularni sistem. Međutim, novo istraživanje pokazalo je da su ove ideje samo pretpostavke i to neosnovane.

OČISTITE JETRU PRIRODNIM PUTEM: Zahteva posebnu PAŽNJU da bi sve funkcionisalo!

Istraživanje je nakon 9 godina konstantnog praćenja ispitanika pokazalo, da grupa koja jede jaja svakodnevno ima 26% manji rizik od moždanog i 18% manji rizik od srčanog udara.

Jaja
Foto: Profimedia

Ovo istraživanje izvelo je zaključak da jedno jaje dnevno ne utiče negativno na kardiovaskularni sistem, čak može  doneti i zdravstvene koristi.

LAKO DO SAVRŠENE LINIJE: Da li biste dodali povrće u kafu ako provereno mršavite?

Jaje je namirnica koja ima visoku nutritivnu vrednost, jer je hranljiva, bogata proteinima i vitaminima A, D i B, iz ovih  razloga nutricionisti ga preporučuju kao namirnicu koja je svakodnevno potrebna ljudskom organizmu!

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd