fbpx
Skip to main content
psorijaza

Ova BILJKA LEČI ekcem, RANE, opekotine, HERPES, INFEKCIJE, a mnogi je imaju u bašti i misle da je ukras!

Foto: Profimedia
Veoma je lekovita!

Jedna od biljaka koje su definitivno vrlo malo zastupljene u lečenju biljem kod nas, a veoma je lekovita je ehinacea. 

Preventivna fitoterapija biljnim imunostimulansima, kao što su standardizovani preparati na bazi purpurne ehinacee, povoljno utiče na ublažavanje simptoma gripa i nazeba i dovodi do značajnog skraćenja toka bolesti.

Uradi OVO NOĆAS nakon PUNOG MESECA! Evo kako da u život privučeš BLAGOSTANJE, uspeh, ZDRAVLJE i sreću!

Uradi OVO NOĆAS nakon PUNOG MESECA! Evo kako da u život privučeš BLAGOSTANJE, uspeh, ZDRAVLJE i sreću!

NE KOPAJ I NE ČAČKAJ! Reši se URASLE DLAKE na najbezbolniji način - u 5 koraka! (VIDEO)

NE KOPAJ I NE ČAČKAJ! Reši se URASLE DLAKE na najbezbolniji način - u 5 koraka! (VIDEO)

Ehinacea je pre otkrića penicilina korišćena kao prirodno sredstvo u borbi protiv patogenih bakterija, virusa i gljivica. Lekoviti sastojci ehinacee podstiču fagocitozu, utiču na povećanje belih krvnih zrnaca.

Bezbedna i moćna, ehinacea stimuliše različite ćelije imunog sistema koje su glavno oružje protiv infekcija. Ehinacea se koristi protiv prehlade, gripa i upale grla. Najefikasnija je kada počnete da je uzimate na prvi znak bolesti.

U zimskom periodu ehinacea pomaže protiv ponovnih respiratornih infekcija kao što su bronhitis,  sinuzitis, laringitis i upala uha koji su najcešce izazvane streptokokama. Koristi se i u lečenju oralne i vaginalne kandidijaze i upornih urogenitalnih infekcija. Kao prirodni antibiotik ehinacea ubrzava zaceljivanje kože uključujući rane, opekotine, ekceme i herpes infekcije.

Mnogim kliničkim studijama utvrđeno je da ehinacea nema neželjena dejstva. Potreban je oprez samo kod osoba alergičnih na biljke iz porodice Asteraceae (kamilica, neven...). Za razliku od sintetskih antibiotika sastojci ehinacee ne uništavaju crevnu mikrofloru, duža upotreba ne dovodi do nastanka kandidijaze, ne pogoršava krvnu sliku i ne oštećuje jetru i bubrege.

Preparate ehinacee ne treba da koriste osobe sa progresivnim sistemskim bolestima. Upotreba ehinacee ne treba da bude duža od devet nedelja. Ehinacea primenjena na vreme obezbeđuje brz oporavak i povratak svakodnevnim obavezama i aktivnostima.

Pre upotrebe ehinacee konsultujte se sa svojim lekarom.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
23 Beograd