fbpx
Skip to main content
Ejmi Šumer

Glumica otvoreno o borbi sa ENDOMETRIOZOM: "UKLONILI SU MI MATERICU I SLEPO CREVO"

Foto: Profimedia
Endometrioza može izazvati po život opasne probleme, a zbog nje je glumica morala na operaciju zbog koje neće više moći imati dece

Slavna glumica i zvezda mnogih komedija, Ejmi Šumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze. Naime, zbog ovog problema koji uzorkuje neredovite menstruacije, glumica je morala ukloniti matericu i slepo crevo.

Endometrioza je hronična bolest kod koje se tkivo sluznice materice (endometrij) pojavljuje na mestima u organizmu gde ne bi trebalo biti, odnosno bilo gde izvan maternice.

JEFTIN TRIK ZA BELE ZUBE: Preporučuju ga STOMATOLOZI, a primenjuju i NAJVEĆE ZVEZDE

JEFTIN TRIK ZA BELE ZUBE: Preporučuju ga STOMATOLOZI, a primenjuju i NAJVEĆE ZVEZDE

DOM POZNATE VODITELJKE NAJSKUPLJI U CELOM REGIONU: Zavirite u raskošni raj Nikoline Pišek! (FOTO)

DOM POZNATE VODITELJKE NAJSKUPLJI U CELOM REGIONU: Zavirite u raskošni raj Nikoline Pišek! (FOTO)

Ejmi je endometrioza 'napala' slepo crevo pa su joj ga morali odstraniti.

- Lekar je otkrio čak 30 delova endometrioze koje je potom uklonio. Osim materice uklonio mi je i slepo crevo jer ga je endometrioza 'napala'. Bilo je puno, puno krvi u mojoj materici i još uvek me boli., ispričala je Ejmi na Instagramu.

Ovo nije prvi put da je glumica, kojoj je dijagnostikovana i adenomioza (kad se tkivo sluznice materice nalazi u miometriju, mišićnom sloju maternice) i lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima za začećem.

Ejmi je rodila sina Genea u maju 2019., no samo sedam meseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se postupku vantelesne oplodnje. Sa suprugom Krisom Fišerom želela je još jedno dete, no vantelesna oplodnja očito nije bila za nju.

- Podvrgla sam se vantelesnoj oplodnji prošle nedelje i osećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je neko prošao kroz to i ako mi neko može dati nekakav savet, slobodno dajte", napisala je Ejmi  na svom Instagramu uz fotografiju bolnog stomaka.

Zbog svih dijagnoza i komplikacija Ejmi je morala odustati od ideje drugog deteta, a sada ga nažalost neće moći imati zbog izvađene materice. Kako je svojevremeno otkrila, zamrznuće jajašca i odlučiti na "koji će način dati Geneu brata ili sestru". Iako to nije napisala, čini se da Šumer i suprug razmišljaju o surogat majci koja im je sada jedina mogućnost.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd