fbpx
Skip to main content
stomak

Evo kako da odredite KOJI zaštitni faktor je potreban vašoj koži!

Foto: Profimedia
Na ovaj način sigurno nećete izgoreti...

Doslovno je jedan pogled na vašu kožu dovoljan kako biste odredili koji vam je zaštitni faktor potreban. U obzir bi trebalo uzeti boju kose, boju očiju i koliko brzo postižete preplanulost. 

ZNATE LI ŠTA JE CELIJAKIJA? Ovih 10 znakova su sigurni POKAZATELJI da vam SMETA GLUTEN! (FOTO)

Faktor 30+

Ako imate veoma svetlu kožu s mnogo pegica i mladeža, crvenu ili plavu kosu i svetlo plave oči, spadate u 30+ kategoriju. Veći zaštitni faktor od 30 preporučuje se svima čija koža izgori minimalnom izlaganju suncu. Ono što je takođe bitno je da zaštitni faktor nanosite svaka dva sata.

BILJKE KOJE ČUVAJU NAŠ SAN! Evo KAKO da zaspite BEZ PILULA za SPAVANJE! (FOTO)

Faktor 20

Umereno tamna koža, svetlo smeđe oči i kosa pripadaju grupi faktora 20. Kremu nanesite pola sata pre izlaska na sunce, kako bi koža mogla da je upije i takođe ponavljajte nanošenje svaka dva sata.

Sunčati se
Foto: Profimedia

Faktor 15

Ako pripadate srećnicama koje se nikada nisu susrele s opekotinama od sunca, spadate u grupu 15. Iako vaša koža ne gori vidljivo, sunce čini štetu i na vašoj koži stoga nikako nemojte preskakati zaštitne preparate. 

Inače, brojke u zaštitnom faktoru označavaju vreme koje možemo provesti na suncu, a da ne izgorimo. Primera radi, ako nezaštićena koža izgori na suncu nakon 20 minuta, zaštitni faktor 15 omogućava koži da ostane zaštićena od gorenja petnaest puta duže, što je otprilike oko 5 sati. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-7 Beograd