Skip to main content
žena kači rublje da se suši

Evo zbog čega NIKAKO ne smeš da sušiš VEŠ U KUĆI!

Foto: Profimedia
Zdravlje pre svega.

Veoma važno pravilo: po svaku cenu izbegavajte da sušite veš u stanu!

Žene šire veš na terasi
Foto: Profimedia/ilustracija

Sušenje veša u kući ili stanu može da predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje za ljude koji boluju od astme, pokazalo je najnovije istraživanje.

Na sušenje intimnog rublja u stanu primorani su oni koji žive u gradu, a nemaju terasu ili poštuju propis koji zabranjuje da se to radi na otvorenim delovima zgrada (prozori, terase, lođe i balkoni) koji su vidljivi sa ulice ili druge javne površine. Upravo zbog toga mnogi se odlučuju za radijatore i sušenje na žici za veš.

Da ili ne? Plastična operacija nosa - RINOPLASTIKA!

Udruženje astmatičara iz Irske ustanovilo je da u mnogim domovima ima previše vlage, grinja i povećane koncentraciji buđi, zbog sušenje na radijatoru ili žici za veš. Vlažan vazduh uzrokuje pojavu astme i sličnih alergija, naročito kod dece.

žena kači rublje da se suši
Foto: Profimedia

- Udisanje nekvalitetnog vazduha i buđi može dovesti do upale i alergijskih reakcija, pogotovo astme. Štetne čestice je nemoguće primetiti golim oko. Kada udišemo, imuni sistem nam omogućava da ih izbacimo iz organizma. Kod nekih ljudi, poput onih što imaju astmu, to samo može da bude okidač za pogoršanje situacije - objasnila je Fina Keni iz Udruženja.

Ovo ukazuje na to da ćemo u starosti OBOLETI od demencije - Uništava nam mozak SVAKI DAN

Najveće reakcije dešavaju se u januaru, februaru, avgustu i septembru. Pored astmatičara, na udaru su bebe, starije osobe i deca.

astma
Foto: Profimedia

Ona je posavetovala da se veš suši napolju, u mašini za sušenje ili u prostorijama sa dobrom ventilacijom, daleko od spavaće sobe i dnevnog boravka.

OPREZ: Prejedanje može dovesti do DIJABETESA!

- Gljivice i buđ rastu u tamnim i vlažnim mestima kao što su toaleti, kuhinje i podrumi - dodala je Keni.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd