fbpx
Skip to main content
žena sa limunom

Godinu dana je pila vodu sa limunom i medom: Rezultati su je potpuno oduševili, a i vas će

Foto: Profimedia
Nakon 12 meseci konzumuranja, primetila je brojne koristi.

Amerikanka Kristal Dejvis je odlučila da svako jutro na prazan želudac popije čašu tople vode sa limunom i medom. Ona je bila istrajna u tome, a svoj plan je uspešno sprovodila tačno godinu dana, da bi na kraju bila oduševljena pozitivnim rezultatima. 

Problematična regija: Uz pomoć ovih nekoliko vežbi konačno ćete se rešiti sala sa donjeg stomaka

"Do pre nekoliko godina napitke sa limunom i medom sam kupovala u apotekama kada sam imala grip. Naravno, nije bilo puno pomoći od njih pa sam, priznajem, bila malo skeptična kada sam počinjala sa ovim izazovom", započinje svoju priču Kristal. 

Ona ističe da je napitak pravila od organskog meda i limuna, a pila ga je svako jutro pre doručka u periodu od 12 meseci.

"Koristim pola svežeg limuna i kašičicu organskog meda u klasičnoj šoljici. Najprije prokuvam vodu pa ostavim da se malo ohladi, toliko da se med otopi. Stavim i sok od limuna pa to popijem odmah nakon buđenja. Međutim, ponekad u limunu ima više soka ili je kiseliji pa stavim mrvicu više meda, treba malo eksperimentisati", otkrila je. 

Nakon godinu dana konzumuranja, ona je primetila brojne koristi. Njen život je postao neuporedivo bolji, osećala se jače i zdravije. 

Med i limun
Foto: Profimedia

"Celu godinu nisam bila prehlađena, nisam imala grip ni želudačne bolesti, iako sam ponekad osećala kao da će me nešto uhvatiti, ali do toga nije došlo. Takođe, postala sam jutarnji tip i više nemam potrebu za kafom. Ljudi oko mene kažu kako sam sada ujutro puno prijatnije društvo", sa ponosom ističe Dejvisova.

Na kraju, i lekari su se saglasili sa njenim zaključkom. 

Naime, voda sa limunom smanjuje kiselost organizma, a poznato je da kisela okolina odgovara razvoju bakterija i raznih bolesti. Takođe, ovaj napitak pruža obilje vitamina i minerala, a može i biti podrška dijeti, tako što će podstaći izbacivanje štetnih materija.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd