fbpx
Skip to main content
guščja mast

GUŠČJA MAST JE PRAVO BLAGO: Na ceni kao MELEM ZA RESPIRATORNE TEGOBE, a ovako se pravi oblog koji leči SUVI KAŠALJ

Foto: YouTube printscreen/O Svemu i Svačemu
Guščja mast je lek koji već vekovima koristimo u narodnoj medicini protiv bronhitisa, hroničnog kašlja i drugih bolesti disajnih puteva.

Veoma je efikasna kod čestih opstrukcija i kada je potrebno iskašljati sekret nagomilan u plućima.

Možete je naći na pijacama ili potražiti u nekom seoskom domaćinstvu, i to kao već pripremljen proizvod u teglici ili kao salo od guske.

Oko 300 grama sala od guske iseckajte na kockice i polako, na umerenoj temperaturi otapajte u šerpi pazeći da ne izgori. Kada se potpuno istopi, procedite ga kroz cediljku i stavite u teglicu. Ohlađenu mast čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru.

Putinov "magični" napitak koji PRODUŽAVA ŽIVOT: Radi se o jakom ODVARU, a evo od čega se pravi!

Putinov "magični" napitak koji PRODUŽAVA ŽIVOT: Radi se o jakom ODVARU, a evo od čega se pravi!

BOMBONE KOJE UBLAŽAVAJU BOL U GRLU: Napravite sami PRIRODAN LEK pogodan i za NAJMLAĐE

BOMBONE KOJE UBLAŽAVAJU BOL U GRLU: Napravite sami PRIRODAN LEK pogodan i za NAJMLAĐE

Pre upotrebe teglicu izvadite iz frižidera da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi se ugrejala.

Guščju mast možete da koristite na dva načina:

1. Kao oblog

Namažite grudni koš gušćjom mašću, prekrijte gazom ili pamučnom krpom i utoplite dete ili odraslog. Najbolje bi bilo da oblogu stavljate tri puta dnevno: ujutru, jednom u toku dana i uveče pred spavanje. Trebalo bi da osoba miruje bar sat vremena po stavljanju obloge, a sa večernjom oblogom da prespava noć.

2. Kao dodatak mleku

Jednu kafenu kašičicu za decu, odnosno jednu supenu za odrasle pomešajte sa toplim mlekom. Za postizanje boljeg ukusa, dodajte istu količinu meda u guščju mast i zatim stavite u mleko. Najbolji efekat se postiže kada se napitak pije 2-3 puta dnevno sa minimalnim razmakom od 4-5 sati.

Ovu prirodnu terapiju bi trebalo da koristite sve dok postoje simptomi bolesti.

Svinjska mast
Svinjska mast
Foto: Profimedia

Guščija mast pomaže kod hemoroida

Kada su u pitanju hemoroidi mast se može koristiti na dva načina. Jedan je da se koristi oralno tako što ćete popiti kašičicu ulja svako veče pre spavanja. To će olakšati proces varenja čime će velika nužda biti olakšana.

Takođe, možete umiriti upalu koja nastaje delovanjem hemoroida tako što ćete namazati malo masti na bolno i upaljeno mesto. Treba napomenuti da će guščija mast pomoći i kod analnih fisura, koje nastaju naprezanjem prilikom velike nužde. One se često pojavljuju kada imate problema sa hemoroidima.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd