fbpx
Skip to main content
čaj

Kada bi ŽENE znale koliko je ova BILJKA ZDRAVA za njih, koristile bi je svaki dan, TRAVARI je preporučuju

Foto: Profimedia
Veoma je efikasna.

U grupu najlekovitijih čajeva pored nevena, matičnjaka, žalfije i maslačka svakako spada i hajdučka trava, koja je na prvom mestu veoma zdrava za žene i zdravlje reproduktivnih organa. 

Reguliše menstrualne probleme

Njena lekovitost se ogleda posebno kod problema ženskih bolesti kao što su neredovne i bolne menstruacije, pojačan vaginalni sekret, problema sa ovulacijom, upalom jajnika, mioma na materici, problema u menopauzi i hormonalnih disbalanasa. Ova biljka se koristi i kod muškaraca koji imaju problem sa varenjem, viškom želudačne kiseline, a i deca je mogu koristiti kod alergijskog ili nekog drugog oblika konjuktivitisa.

Oticanje ŠTITNE ŽLEZDE, umor, POVEĆAN broj KILOGRAMA: Simptomi koji ukazuju na to da ti FALI ovaj MINERAL

Oticanje ŠTITNE ŽLEZDE, umor, POVEĆAN broj KILOGRAMA: Simptomi koji ukazuju na to da ti FALI ovaj MINERAL

Smesa od DVA sastojka u potpunosti OPORAVLJA CVEĆE, a ukoliko DODAJEŠ ZEMLJU nemoj da praviš ovu GREŠKU

Smesa od DVA sastojka u potpunosti OPORAVLJA CVEĆE, a ukoliko DODAJEŠ ZEMLJU nemoj da praviš ovu GREŠKU

Sprečava migrene

Pojedine vrste glavobolja kao što su migrene, uspešno se otklanjaju i proređuju svakodnevnim konzumiranjem jedne šolje čaja. Pojedini autori tvrde da hajdučka trava ima snažno dejstvo na koštanu srž, a time i na stvarnju krvnih elemenata. Ova biljka opušta grč krvnih sudova pa se preporučuje kod srčanih bolesnika sa problemom angine pektoris.

Eliminiše hemoroide

Deluje i na ostale krvne sudove i pokazala je dobre rezultate kod problema pušačke noge. Ovu biljku treba da koriste i oni koji imaju problem sa krvarenjem hemoroida ili im se često dešava spontano krvarenje iz nosa.

Održavanje higijene vagine

Čaj od hajdučke trave može se koristiti i za vaginalno ispiranje kod pojačanog vaginalnog sekreta i ranica na grliću materice, ispiranja očiju i rana ili kao oblog. Čaj se pravi od osušenih cvetova biljke, kao i svi ostali čajevi priprema se prelivanjem kafene kašičice čaja sa 2 dcl ključale vode. U terapijske svrhe treba ga koristiti nekoliko nedelja u dozi od 2 šolje dnevno, a preventivno se može koristiti 2 puta nedeljno u dozi od jedne šolje dnevno.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd