fbpx
Skip to main content
devojka

HITNO KOD GINEKOLOGA: Ovo su znaci da sa vašom VAGINOM nešto nije u redu!

Foto: Profimedia
Zdravlje pre svega.

Kada je reč o vagini, svaka žena mora da zna da je u pitanju deo tela koji zaslužuje posebnu pažnju da bi bila zdrava, kao i redovnu i pravilnu higijenu.

Čak iako je higijena dobra, vaša vagina može da oboli. Ovih osam znakova zahtevaju posetu lekaru, zato nikako ne smete da ih ignorišete!

Imala je 150 kila, pa postala prava SEKS BOMBA - kada vidite kako sada izgleda ZANEMEĆETE! (FOTO)

1. Suvoća ili iritacija vagine

Ove pojave mogu biti znak da sa vašom vaginom nešto nije u redu, naročito ako ste u predmenopauzi, kaže ginekolog Ronald Blat. Menopauza može da stvori ove simptome, a može doći i do perutanja kože u ovom predelu, kao i bolnih seksualnih odnosa. U svakom slučaju, najbolje je potražiti savet lekara, jer menopauza može da zamaskira simptome, koji zapravo potiču od nečeg sasvim drugog.

vagina
Foto: Profimedia

2. Neprijatan miris

Zdrava vagina ima specifičan miris, ali kako prepoznajete da li je zdrava ili ne, prema mirisu?

Miris koji podseća na ribu, naročito u kombinaciji sa prozirnim sekretom mogu biti znak bakterijske vaginoze, koja nastaje usled razmnožavanja bakterija ili disbalansa pH vrednosti vagine. Ovo je vrlo često stanje i lako se leči antibioticima, kaže Blat. Takođe, jak i neprijatan miris, naročito kada se javlja uz zeleni iscedak, može biti znak polno prenosivih bolesti, pogotovo trihomonijaze, pa bi trebalo odmah da se testirate.

DETOKS NIJE POTREBAN ORGANIZMU! Ovo je PRAVA ISTINA o devet najpoznatijih mitova o ishrani!

3. Svrab i neobičan sekret

Ukoliko vam se pojavi žuti ili beli sirasti sekret, moguće je da imate gljivičnu infekciju.

- Uzrok može da bude terapija antibioticima, disbalans pH vrednosti vagine, donji veš lošeg kvaliteta, agresivna sredstva za tuširanje, kao i nezdrava ishrana, naročito ona koja je prebogata šećerom - objašnjavaju stručnjaci. Srećom, ovo stanje može da se spreči vrlo jednostavno – pijte mnogo vode i jogurta!

vagina
Foto: Profimedia

4. Osećaj peckanja tokom mokrenja

Ova pojava može biti znak infekcije urinarnog trakta, ali uzročnik može da bide i seks. Obično se leči antibioticima, ali obavezno morate da posetite lekara.

Dijeta najpoznatije starlete! Ove NAMIRNICE zadužene su za zanosne obline Kim Kardašijan!

5. Krvarenje izvan menstrualnog ciklusa

Tragovi krvarenja koje primećujete van menstruacije mogu biti znak hormonske neravnoteže, koja je obično izazvana kontraceptivnim sredstvima ili stresom, a može biti i znak rane trudnoće. Krvarenje nakon seksa može da upućuje na rak grlića materice, pa obavezno posetite ginekologa.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd