fbpx
Skip to main content
Kejt Midlton

BEZ BOTOKSA: Ovo je TAJNA ZATEGNUTE KOŽE Kejt Midlton, jedan sastojak koji pravi veliku razliku

Foto: Profimedia
Bukvalno su joj dostupni svi preparati, a vojvotkinja koristi ovo

Možda su Kejt Midlton dostupni svi mogući kozmetički preparati i zahvati, ali tajna njene blistave i zategnute kože zapravo leži u organskom preparatu koji još zovu 'prirodni botoks', iako zapravo nema veze sa botulinskim toksinom, koji se uglavnom koristi za zatezanje lica.

Vojvotkinja se u njega kune i koristi ga godinama, a zanimljivo je da ste taj moćni sastojak verovatno već videli na etiketama određenih "beauty" proizvoda, a da niste znali koliko je delotvoran. U pitanju je spilantol koji je zapravo lokalni anestetik biljnog porekla.

Kejt Midlton
Kejt Midlton
Foto: Profimedia
Raka OČEKUJE FINANSIJSKI DOBITAK, Vodolija NA RASKRŠĆU: Horoskop za SUBOTU je tu

Raka OČEKUJE FINANSIJSKI DOBITAK, Vodolija NA RASKRŠĆU: Horoskop za SUBOTU je tu

OČEKUJTE OLUJU SA GRMLJAVINOM: Pomračenje KRVAVOG MESECA dobro će PROTRESTI ova tri znaka

OČEKUJTE OLUJU SA GRMLJAVINOM: Pomračenje KRVAVOG MESECA dobro će PROTRESTI ova tri znaka

Njegova dobra strana je to što se može koristiti i nekoliko puta dnevno, a njegov učinak je toliko moćan da može potpuno da umanji bore oko očiju na skoro sat vremena. Naime, on instant opušta crte lica i mišića kako bi smanjio bore. Sa druge strane, redovnom primenom, lice se neguje i umanjuju znakovi starenja na duže staze.

Bitno je i napomenuti da spilantol nije ni medicinska supstanca, niti lek, već isključivo kozmetički sastojak. Reč je o takozvanoj masnoj kiselini koja se dobija iz biljke Acmella oleracea i popunjava sitne bore i prve znakove starenja na licu.

Dermatolozi su potvrdili njegovo pozitivno dejtstvo, međutim, trenutno ne postoje dugotrajne studije koje bi bliže pojasnile delovanje ovog sastojka. Do sada nije bilo neželjenih dejstava, ali stručnjaci upozoravaju da kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, i sa ovim treba biti oprezan.

Spilantol se nalazi i u nekim popularnim kozmetičkim preparatima, međutim, bitno je napomenuti da se ovaj sastojak primenjuje tek nakon što prođe obradu i izdvajanje ekstrakta u laboratorijskim uslovima, odnosno, nije preporuka da koristite samu biljku. Takođe, njegova delotvornost zavisi i od toga u kom procentu se nalazi u određenom proizvodu.

Pre upotrebe ovog sastojka, potrebno je konsultovati se i sa dermatologom. 

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd