fbpx
Skip to main content
medicinska sestra

POTRESNA ISPOVEST MEDICINSKE SESTRE SA INTENZIVNE: "Najgora noć u mom životu, kad dođem kući, plačem"

Foto: Facebook printscreen/BBC News
"Cela ova situacija preplavila me je emotivno"

Ekipa "Bi-bi-sija" posetila je londonsku bolnicu uoči uvođenja strožih mera protiv korona virusa u Engleskoj i razgovarala sa medicinskim osobljem.

- Ja sam Kloi, radim kao viša medicinska sestra i ovo je bila jedna od najgorih smena u mom životu. Intenzivno je, brinem se o znatno većem broju pacijenata nego inače. Cela ova situacija preplavila me je emotivno - ispričala je medicinska sestra i dodala:

- Kada vidim snimke ljudi koji ne veruju u pandemiju, zapitam se zašto ovo uopšte radim. To me demorališe, nikada u životu nisam bila ovako demoralisana.

Medicinska sestra Hana Pekmen istakla je da mnoge sestre i lekari imaju probleme sa spavanjem i da je kratak predah tokom slobodnih dana jedina pauza koju imaju.

"Naše kolege su nam poput porodica, njima možemo da se požalimo, zajedno sa njima možemo da se ljutimo i plačemo. Ja plačem kada se vratim sa posla", rekla je Hana.

Kakvo je stanje na odeljenju intenzivne nege, opisao je jedan lekar:

- Tek kada vidite odeljenja i pacijente, tek tada shvatite koliko je situacija ozbiljna. Kada vidite sestre kako plaču nakon smene od 12 sati i odlaze kući potpuno iscrpljene, a idućeg jutra moraju da se vrate na posao... Tek tada shvatite ozbiljnost situacije. Na odeljenju intenzivne nege imamo ljude u 40-im, 30-im i 20-im godinama koji umiru od kovida. Čak i ako mislite da ne pravite nikakvu štetu ako zaobiđete neko pravilo, radite nešto što nije dobro. Sve to ima svoj efekt koji vidimo ovde".

 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd