fbpx
Skip to main content
Viktoria Džinks

KRVARILA JE, KOŽA JOJ JE BILA SUVA I BOLNA: Ona je izlečila DERMATITIS uz samo jednu promenu!

Instagram PrintScreen/ jinksyeats
Reč je o ishrani.

Njeno hronično stanje kože popravilo se kada je napravila promenu i iz ishrane izbacila sve namirnice životinjskog porekla. Postala je veganka.

Naučnici utvrdili vezu između unošenja šećera i Alchajmerove bolesti!

REŠAVAMO NEDOUMICE: Znate li koja je RAZLIKA između KIMA i KUMINA? (FOTO)

Viktoria Džinks (26) iz Velike Britanije borila se s ekcemom od rođenja, a na trenutke je stanje bilo toliko loše da je krvarila, koža joj je bila crvena, bolna i suva. Ovo stanje poznato je i kao dermatitis, a radi se o upalnoj bolesti kože s posledicom stvaranja crvenila, oteklina, krasti, strašnog svraba, ljuštenja, curenja tečnosti iz kože.

Leti se, kaže, skrivala ispod nepotrebne odeće jer ju je bilo strah što će ljudi misliti o njoj, da će je izbegavati na ulici. Pokušavala je problem rešiti raznim kremama, ali velike pomoći nije bilo.

Mleko - vodeća namirnica za zdrave mišiće i vitku liniju!

POSPANI STE: Proverite vašu listu NAMIRNICA, možda se na njoj nalazi neka od OVIH!

Pre dva meseca odlučila je promeniti prehranu, iz jelovnika je izbacila sve što ima veze sa životinjama. Postala je veganka. Kaže kako joj se stanje kože toliko popravilo da je gotovo izlečena. Toliko je srećna zbog promene da je rekla kako se više nikada ne bi vratila mesu, prenosi Dejli Mejl.

Kaže kako joj je "bubu u uho" ubacio verenik njene sestre, stalno joj je pričao o prednostima veganske prehrane i nagovarao je da pokuša. Odlučila je pokušati i videti hoće li to pomoći njenoj koži.

VARATE DIJETU? Evo šta se dešava za jedan dan nediscipline i kako to UTIČE na vaše TELO!

ŽENE OPREZNO: Čak i dobre masti mogu biti POGUBNE za VAS, a posebno ako ste u MENOPAUZI!

- Sećam se kako sam ležala, a moja majka me je morala svako veče premazati kremom. Mrzela sam to konstantno nanošenje kreme, čak sam razvila fobiju od toga da mi koža bude masna. Leti nikada nisam mogla nositi lepu odeću, uvek sam nosila čarape. Stalno su mi ponavljali da se ne smem češati, a jako je svrbelo - prisetila se.

Dodala je da ponekad nije mogla ići na posao koliko joj je koža krvarila te da se zbog svega znala osećati depresivno.

- Koristila sam kreme na bazi steroida za brzo olakšanje, ali uvek bi mi se vratilo još gore. Stanje se poboljšalo kada sam postala veganka, prestala sam jesti meso, mlečne proizvode i sve ostale proizvode koji imaju veze sa životinjama - kaže.

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd