fbpx
Skip to main content
kumkvat

Ovo DRVO obavezno POSADI u dvorištu, plodove JEDU i DIJABETIČARI, daleko je zdravije od ostalog voća!

Foto: Profimedia
Preukusno i zdravo!

Japanska pomorandža, kumkvat ili pasji trn su nazivi za neverovatnu biljku o kojoj se vrlo malo govori. Reč je o bobici o čijoj se lekovitosti znalo još u doba starih Grka, a veruje se da ona leči čak preko 100 bolesti.

Neprikosnoveni antioksidans

Kumkvat ima jedinstven i fascinantan sastav koji uključuje 190 fitonutrijenata i bioaktivnih supstanci. Ono zbog čega je ova bobica eliksir zdravlja jeste činjenica da sadrži gotovo sve poznate minerale i vitamine. Koliko god to zvučalo neverovatno, kumkvat važi za jedan od najjačih antioksidanata koje možete naći u prirodi.

JEDI OVO ZA VEČERU 3 DANA ZAREDOM: Nećeš verovati šta će izaći iz tvog stomaka!

JEDI OVO ZA VEČERU 3 DANA ZAREDOM: Nećeš verovati šta će izaći iz tvog stomaka!

Pomaže da KOSTI ZARASTU, uklanja modrice i sportske povrede! Ovu BILJKU su koristili za tretiranje čira!

Pomaže da KOSTI ZARASTU, uklanja modrice i sportske povrede! Ovu BILJKU su koristili za tretiranje čira!

Obzirom na to da je ova biljka teško dostupna van Azije i Indije, onda se najčešće nalazi u formi lekovitog ulja. U ulju dobijenom iz ovih bobica ima 3 puta više vitamina A od mrkve, 10 puta više vitamina C od pomorandže i najviše vitamina E među svim voćem.

Inače, to je jedino biljno ulje na svetu koje sadrži sve omega masne kiseline. Povrh toga ima i vrlo retku omega-7 masnu kiselinu. Ona umanjuje bore, pospešuje elastičnost kože i uspešno se bori protiv svih drugih simptoma starenja kože.

U našem narodu kumkvat je poznat pod nazivom japanska pomorandža, zbog svog porekla, ali i izgleda. Međutim, svojstva ove bobice su daleko bolja i snažnija od pomorandže.

Iako se nakon otkrića ove biljke pojavilo i nekoliko podvrsta to ne umanjuje njihovu važnost i lekovitost pa se kumkvat koristi u borbi protiv mnogih oboljenja.

Uništava preko 100 oboljenja i tegoba

Kumkvat ublažava: probleme sa mokraćnim mehurom, menopauzu, sve vrste alergija i ekcema na koži, akne, žuljeve, ožiljke. Zatim, smanjuje masne naslage. Koristi se bronhitisa, dijabetesa tipa 2, konjuktivitisa, želučanih problema. Štiti imuni sistem, bori se protiv skleroze, artritisa i mnogih drugih oboljenja i tegoba.

Kumkvat štiti probavni sistem od parazita i stvara zaštitni film u želucu i crevima. Na taj način smanjuje štetne efekte patogenih mikroorganizama,
poput upornih bakterija kao što je ešerihija koli, ali i protiv gljivica i ostalih parazita.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd