fbpx
Skip to main content
Dijeta

LAKO I EFIKASNO: Jednostavan TRIK sa VODOM može da vam OTOPI KILOGRAME za nekoliko nedelja

Mnogi su zadovoljni rezultatima!

Nutricionisti kažu da postoje dva zlatna pravila kojih se treba držati kada je reč o konzumiranju vode. Prvo je da je poželjno piti 8 čaša vode na dan kako bi bili hidrirani, a drugo da je treba piti tačno 30 minuta pre svakog velikog obroka.

Drugo pravilo je važno jer se ispijanje vode neposredno pre ili nakon obroka nikako ne preporučuje budući da voda razređuje probavne sokove što usporava probavu.

Možda se čini banalno, ali stručnjaci iz oblasti ishrane tvrde da pravilna konzumacija vode može da bude sjajan saveznik u mršavljenju. Istraživači sa Univerziteta u Birmignemu sproveli su istraživanje kako bi proverili koliko je ta teorija tačna.

Sproveli su studiju u kojoj su učestvovala 84 gojazna čoveka i to starijih godina. Oni su praćeni 12 nedelja, a svako od njih je prošao konsultacije o regulisanju težine putem ishrane i vežbanja.

Voda
voda
Foto: Profimedia

Bili su podeljeni u dve grupe - u prvoj je bila 41 osoba koja je pila 500 ml vode pola sata pre jela, a u drugoj 43 ispitanika nisu konzimirali vodu pre obroka.

Za 12 nedelja je prva grupa učesnika u proseku smršala 4,3 kilograma, dok je druga grupa izgubila svega 0, 8 kilograma!

Pored pravilnog ispijanja vode, u skidanju kilograma može da pomogne i hrana sa većim udelom vode jer se ona apsorbuje sporije od drugih namirnica što proudžava osećaj sitosti. Blagodati vode su i to da sjajno deluje na nadutost i zatvor!

Ako ste trenutno u procesu mršavljenja, primenite ovaj trik - konzumirajte čašu vode pola sata pre obroka, i te kako će vam pomoći u misiji gubitka kilograma.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Fog
0 Beograd