fbpx
Skip to main content
Kupanje

REDOVNO SEDI U LAVORU VODE 15 MINUTA: Kada vidite ZAŠTO JE TO DOBRO odmah ćete isto uraditi

Foto: Profimedia
Možda do sada niste čuli za ‘sedeću kupku’, ali od danas ćete je redovno primenjivati.

Sedeća, sitz kupka je topla plitka kupka, koja čisti perineum, a to je prostor između rektuma i vulve (ili skrotuma).

Sitz kupka takođe može da olakša bol ili svrab u predelu genitalija. Obično se koristi u lekovite svrhe, za ublažavanja nelagodnosti u donjem delu tela i smanjenje upale, iritacije i bola. Ove kupke preporučuju lekari, jer imaju veoma mali rizik od neželjenih efekata.

SVAKA ŽENA U MENOPAUZI MORA OVO DA KORISTI: Sprečava depresiju, znojenje, bol i infekcije! (RECEPT)

SVAKA ŽENA U MENOPAUZI MORA OVO DA KORISTI: Sprečava depresiju, znojenje, bol i infekcije! (RECEPT)

MOĆNE MANDARINE, nisu samo voće, već i pravi lek! Regulišu pritisak, jačaju kosti i TO NIJE SVE

MOĆNE MANDARINE, nisu samo voće, već i pravi lek! Regulišu pritisak, jačaju kosti i TO NIJE SVE

Osnovni recept sa slanu kupku

So je odličan antibakterijski lek. Kao što možda znate, slane morske kupke koriste se za brojne stvari, od hemoroida do svraba. Veoma su jednostavni za upotrebu. Epsomska sol je takođe poznata i kao magnezijum sulfat. To je hemijsko jedinjenje koje se sastoji od magnezijuma, sumpora i kiseonika. Epsom so je potpuno drugačije jedinjenje od kuhinjske soli.

Trebaće vam oko ¼ šolje soli, koju dodajete najtoplijoj vodi koju možete podneti. Ostanite u ovoj kupki najmanje 30 minuta i menjajte vodu kad vam postane prehladno. Možete koristiti i posebnu kadu za lečenje zdravstvenih stanja ili običnu kadu za tuširanje. 

Zadnjica
Zadnjica
Foto: Profimedia/ilustracija

Soda bikarbona

Takođe možete napraviti sedeću kupku sa sodom bikarbonom. Ovaj lek preporučuje se za smanjenje infekcija, jer soda bikarbona ima antibakterijski učinak.

Recept je vrlo jednostavan. Stavite 4 do 5 kašika sode u kupku i mešajte vodu dok se sve ne otopi. Sedite u njoj najmanje 20 minuta dok voda ne postane hladna.

Kupka sa uljima i soli

Ove sedeće kupke nisu samo lekovite, već i opuštajuće zbog prijatnog mirisa. Aromaterapijske sitz kupke pomažu u lečenju intimnih bolesti.

Za ovaj lek biće vam potrebni ovi sastojci: 1/2 šolje epsomske soli, 2 kašike sode bikarbone, 1 kašika maslinovog ulja, 8 kapi esencijalnog ulja lavande i 8 kapi esencijalnog ulja kamilice. I ne zaboravite na vodu za kupanje!

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd