fbpx
Skip to main content
krevet, ljubav, seks, odnosi, muškarac, žena, poza, kondom, veš, rublje, gaćicde, brus, brushalter, ispovest

Ženama se POJAČAVA LIBIDO sa godinama, a MUŠKARCIMA SLABI, evo o čemu se radi i kako da REAGUJEŠ!

Bitno je da znaš ovo!

S*ksualnost žene je zaista veliki božanski dar. Ispunjava je srećom, omogućava joj da doživi jedinstveno iskustvo začeća i materinstva. S*ksualnost mora pravilno da se neguje, ceni i razvija, kako bi žena zaista osetila istinsku sreću.

Romantični period od 16 do 25 godine:

Ovo je vreme kada devojka otkriva s*ksualnost. Na svaki sastanak dolazi sa nadom da će bolje razumeti svoje emocije i osećanja, otkriti svoj s*ksualni potencijal.

Tokom ovog perioda ona je i dalje neiskusna i naivna, jer je pod uticajem detinjstva i mladosti. Stoga, tokom ovog perioda, devojčica traži i avanturu i sigurnost.

EROGENE ZONE KOJE SU ZANEMARENE! Evo kako da doživiš ORGAZAM STIMULACIJOM ovih tačaka!

EROGENE ZONE KOJE SU ZANEMARENE! Evo kako da doživiš ORGAZAM STIMULACIJOM ovih tačaka!

Retko kada ste RASPOLOŽENI ZA INTIMNE ODNOSE? Stručnjaci daju savete kako da to promenite

Retko kada ste RASPOLOŽENI ZA INTIMNE ODNOSE? Stručnjaci daju savete kako da to promenite

seks
seks
Foto: Profimedia

Najvažnija karakteristika ovog perioda je romantizam. Tišično je da idealizuje voljenu osobu, ulepšava sve vezano za njega.

Psiholozi kažu da postoje dve komponente: devojčica žudi da otkrije svoje mogućnosti, a s druge strane sanja princa na belom konju koji će u njoj probuditi seksualnost.

Kreativni period od 25 do 38 godine

Ova prekretnica u životu žene naziva se i period stabilizacije emocija. Žena već poznaje svoje telo i treba joj više.  Stoga ona divno razume šta treba učiniti da bi postigla harmoniju. Već je upoznata sa snažim osećanjima, a sada želi da joj s*ksualni život bude uzbudljiv. Istovremeno, ona nastavlja da se otvara sebi i svom partneru.

35 godina je prekretnica za donošenje odluka, jer na kraju krajeva biološki sat otkucava. Ako je prethodna faza u razvoju ženske s*ksualnosti prošla bez ozbiljne kataklizme i emocionalnih trauma, onda je žena zadovoljna sa tim šta joj se trenutno događa. Nastavlja da otkriva svet s*ksualnosti, uživa u slobodi i sledi svoje želje.

Period osetljivosti od 38 do 47 godine:

Kada žena napuni 40 godina, dolazi trenutak istine. Na kraju krajeva, sada bi trebalo da bude jasno definisano u kakvoj je vezi, da li je postigla harmoniju unutar sebe, da li njene želje odgovaraju njenim potrebama.

Razmišljanja o majčinstvu polako se povlače u drugi plan. Umesto toga domiiraju misli o želji, zadovoljstvu, ali često se jave i strahovi.

Dolazi do preispitivanja.  Želi da postigne sklad i mir u svemu. Sigurna je u sebe i zrači snagom i smirenošću. U ovom periodu žena je u stanju da najviše uživa u seksu.

Ali tužan je činjenica da se u istoj dobi muškarcu dešava upravo suprotno - seksualnost opada, počinju problemi sa seksualnim željama...

Glupo je verovati da su samo mlade žene privlačne. Postoji jedno pravilo koje kaže da: što je žena starija to je seksualno atraktivnija.

Period razumevanja: od 47 godine

Ove četiri godine su zaista najpresudnije jer određuju kako će žena ući  u jedno od najlepših doba svog života - 50. rođendan!

Počinje da razmišlja o svom porodičnom životu u koji je uložila toliko snage i energije. Da li je dobila radost i zadovoljstvo? Kako da ojača porodične veze?

Sada u braku dolazi do glavnih promena: partneri koji su ostajali u braku zbog dece - razvode se. A oni koje je ljubav uvek vezala, sada se trude da tu ljubav "začine".

Uoči svog 50. rođendana, žena ponovo kreće u potragu za izvorom svoje s*ksualnosti i ženstvenosti. Ali ona to čini smireno i mudro - zato što je sada samopouzdana.

ljubav
ljubav
Foto: Profimedia

Prirodno, libido se donekle smanjuje, period potreban za uzbuđenje se produžava, ali to ne znači da je igra gotova! U pedesetoj, intimnost je velika radost. A godine s tim nemaju ništa!

Mnoge žene zaista procvetaju u ovoj dobi. Njihovi partneri ih jednostavno ne prepoznaju. Ali najbolje od svega je što možete da se upoznajete iznova i iznova. Glavno je da imate jedno drugo.

S godinama dolazi saznanje da su sve tabu teme jednostavno smešne. Stoga mnogi parovi eksperimentišu i otkrivaju nova zadovoljstva. Zato odbacite svaku sumnju. Ne bojte se starenja, to je prirodni proces svake osobe i svaka dob ima svoju radost i privilegiju, diskretno to sugerišite i svom muškarcu, a onda ga ostavite da u samoći shvati suštinu.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd