fbpx
Skip to main content
Megan Markl

Tajne Megan Markl za OSLOBAĐANJE OD STRESA- BESPLATNO JE I TO MOŽE SVAKA ŽENA: Ova navika čuva zdravlje i um

Foto: Profimedia
Suočavala se sa raznim životnim izazovima

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, bivša glumica, aktivistkinja, u prethodnih nekoliko godian suočila se sa raznim izazovima, a u intervjuu sa Oprom Vinfri otkrila je da je često imala depresivne faze i negativne misli.

Ipak, pronašla je korisne i zanimljive načine kako da se oslobodi stresa, pojača samopouzdanje i optimizam i sačuva zdravlje.

Često jedete HRANU IZ KONZERVE? Nutricionisti otkrivaju kako UTIČE NA ZDRAVLJE, na jedno POSEBNO UPOZORAVAJU

Često jedete HRANU IZ KONZERVE? Nutricionisti otkrivaju kako UTIČE NA ZDRAVLJE, na jedno POSEBNO UPOZORAVAJU

Stavite SIRĆE u VODOKOTLIĆ i ostavite ga da deluje: Trik koji će vam olakšati život! (VIDEO)

Stavite SIRĆE u VODOKOTLIĆ i ostavite ga da deluje: Trik koji će vam olakšati život! (VIDEO)

Jedan od njih je joga, a to mnoge i ne čudi jer je njena majka instruktorka ove drevne discipline koja korisno utiče na mentalno i fizičko zdravlje. Vojvotkinja je za jedan strani magazin otkrila koje navike joj pomažu da postigne mir.

1. Izdvojite sat vremena samo za sebe - "Dozvoljavam sebi luksuz da ništa ne radim. Svi smo neverovatno zauzeti i žongliramo sa mnogo stvari, ali uvek mi treba sat vremena da se samo opustim, gledam u nešto zabavno, ušuškam se uz pse i popijem čašu vina. Sve je ovo investicija u sebe. To je ravnoteža."

2. Ostanite motivisani - "Moje zdravlje, stanje uma, osećaji posle treninga - sve me tera da poželim da se popnem na vrh ili da odem u teretanu. Ponekad mi pomisao na trening izgleda nepodnošljiva, ali uvek se podsetim koliko ću se posle toga osećati dobro. Prava euforija! "

3. Vežbajte jogu - "Moja mama je bila instruktor joge, pa mi je ova praksa u krvi.Volim intenzivne časove vinjasa joge - sjajno je ako se drže u mračnoj prostoriji uz svetlost sveća. Dobro da bolje ne može biti!"

Megan Markl
Megan Markl
Foto: Profimedia

4.Meditirajte kroz fizičku aktivnost - "Trčanje je za mene oduvek bilo oblik pokretne meditacije u kojoj uživam jer mi pomaže da sve izbacim iz glave." Istakla je da je trčanje sa psom jedna od sjajnih aktivnosti koja joj pomaže, ali da je najvažnije u aktivnosti "uhvatiti" stanje meditacije.

5. Trenirajte sa prijateljem - Uvek je lakše i lepše kada imate nekoga ko vas motiviše, kao i kada vi nekoga motivišete da uradi nešto dobro za sebe.

6. Volite sebe takvi kakvi jeste - "Kada se pogledam u ogledalo , vidim svoje pege. I ja ih volim." Megan ističe da ne zavaravate sebe i svoju okolinu uz pomoć filtera na Instagramu. Sigurna je da „biti srećan znači biti ljubazan prema sebi". Priseća se kako se sa 20 godina pobunila protiv sebe, protiv svog tela, htela da bude kao neko drugi. "Tek pošto sam prihvatila sebe, došla sam do harmonije."

7. Ne zaboravite da dišete - "Polako i svesno dišite." Ako vodite užurban način života, redovne vežbe disanja mogu učiniti čuda za vaše mentalno zdravlje.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd