fbpx
Skip to main content
maslinovo ulje

MIGRENE PRESTAJU, OTROVI NESTAJU! Sve što treba jeste da mućkate ULJE u ustima!

Foto: Profimedia
Ulje na sebe privlači bakterije i pomaže u njihovu izbacivanju iz organizma.

Mućkanje ulja jedna je od najpoznatijih metoda čišćenja usne šupljine u ajurvedi, no dobrobiti nisu samo vezana za usta.

Ova drevna tehnika čišćenja mnogima se može činiti neobičnom, ali pokazalo se da mućkanje ulja deluje na niz zdravstvenih problema.

Nikada više nećete bacati OSTATKE HRANE - ovaj kuvarski trik će vas ostaviti bez teksta! (VIDEO)

Nikada više nećete bacati OSTATKE HRANE - ovaj kuvarski trik će vas ostaviti bez teksta! (VIDEO)

RELJINA MAJKE JE BILA IKONA SRPSKE KULTURE i supruga čuvenog jugoslovenskog glumca

RELJINA MAJKE JE BILA IKONA SRPSKE KULTURE i supruga čuvenog jugoslovenskog glumca

Mućkanje ulja u ustima pomaže u izbacivanju raznih toksina koje primamo iz hrane ili vazduha, a koje telo teško raspoznaje pa ih ne može u potpunosti izbaciti. Oni se gomilaju u telu, gde se mešaju s tkivom stvarajući tako toksični otpad. Zato se mućkanje ulja pokazalo kao dobar način za rešavanje većeg dela tih toksina i smanjenja tkivne toksičnosti.

ulje
Foto: Profimedia

U zavisnosti od ozbiljnosti i trajanju bolesti, ova terapija ponekad pokazuje rezultate unutar nedelju dana, ali nekad je potrebno i nekoliko meseci da bi se uočio rezultat.

Smatra se da tokom mućkanja sva krv iz organizma prođe usnom šupljinom, pa se čisti izbacujući viruse, bakterije i toksine u ulje. Za mućkanje je najbolje koristiti kokosovo, suncokretovo ili susamovo ulje, ali može poslužiti i bilo koje drugo. Važno je samo da su ulja organska, hladno ceđena i da nisu industrijski prerađena.

usta
usta
Foto: Profimedia

Mućkajte polako i smireno

Ulje treba mućkati opušteno jer bi vas u suprotnom mogla zaboleti vilica i mišići usne šupljine, zbog čega bi postupak mogao postati bolan i možda ga nećete uspeti završiti. Mućkanje ne treba da oduzima vreme jer, dok mućkate, možete raditi i nešto drugo, kao što je tuširanje ili priprema doručka.

Popravlja raspoloženje i umor, smanjuje migrene

Redovno i pravilno mućkanje doneće rezultate lečenja niza bolesti i poremećaja. Osim što čisti oralnu mikrofloru i učvršćuje zubno meso, pojačava se trošenje štetnih materija u organizmu, vraća se životna snaga, a nestaju i umor, nesanica i loše raspoloženje, smanjuju migrene. Stoga ajurveda ovu metodu naziva i radikalnim energetskim čišćenjem.

 

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd