fbpx
Skip to main content
menstruacija

MISLILI STE DA ZNATE SVE! Ovo su potpuno NOVA SAZNANJA o ženskom ciklusu!

Foto: Profimedia
Obratite pažnju na nezaštićene odnose.

Iako menstruacija više nije tabu tema, posebno u razvijenim zemljama, prilično velik broj žena još ne zna sve ono što bi trebalo da zna o ovoj pojavi. Uprkos svemu, na menstruaciju se još gleda kao na nešto što bi trebalo biti skriveno, navodi Ema Grej, urednica "Women Associate".

URADITE OVO I VAŠ BRAK ĆE SE PROMENITI! Postoji jedan RAZLOG za KRIZU u braku, a često ga ZANEMARUJEMO!

menstruacija
Foto: Profimedia

SAVET ZA USPEŠAN POČETAK DANA: Kada je pravo vreme za doručak?

Za vreme menstruacije možete da zatrudnite. Da, ti slučajevi su malo verovatni, ali nije nemoguće, zato nemojte menstruaciju koristiti kao izgovor da ne koristite zaštitu ako ne planirate bebu.

Najplodniji ste za vreme nekoliko dana pre i posle ovulacije. Ovulacija – oslobađanje jajnih ćelija iz jajnika – obično se događa na sredini ženskog ciklusa.

Doručak je najvažniji obrok dana! Ovaj tip je to shvatio doslovno! (VIDEO)

menstruacija
menstruacija
Foto: Profimedia

KONDOM ZA ŽENE: Ovo su PREDNOSTI i nedostaci ovog vida KONTRACEPCIJE, a JEDNA će vam se posebno SVIDETI!

Neredovne menstruacije mogu upućivati na niz stvari. Nepravilna menstruacija, bilo u obliku izostanka, tačkastog krvarenja između dve menstruacije ili menstruacija koja traje duže od sedam dana – sve te pojave mogu imati različite uzroke, od ekstremnog mršavljenja, straha od trudnoće, korišćenja određenih lekova, pa sve do ozbiljnih bolesti poput karcinoma materice. Ako ste zabrinuti zbog neredovnih menstruacija, svakako se konsultujte sa lekarom.

Volt Dizni je 1946. napravio prvi film o menstruaciji. Pod nazivom "The Story Of Menstruation", film je objavljen kao pomoć za seksualnu edukaciju. Kružile su priče kako je upravo u tom filmu prvi put upotrebljena reč vagina.

Tokom prosečnog menstrualnog ciklusa oslobađa se manje od šoljice krvi. Zato, prema rečima naučnika, iako se mnoge žene žale na obilna krvarenja, činjenica je da tokom menstruacije izgube između nekoliko kašika i jedne šoljiice krvi.

MUČE VAS BOLNE AFTE? Ovo su 4 kućna LEKA koja mogu da pomognu za BRZO zarastanje!

menstrualna čašica
Foto: Profimedia

POČEĆETE VEĆ DANAS! Vožnja bicikla je NAJBOLJI LEK za ovo oboljenje! A tek kako utiče na spavanje...

U proseku devojke menstruaciju dobijaju s 12 godina. Danas devojke prvu menstruaciju dobijaju ranije nego ikada, ali još nije poznato šta ubrzava raniji početak puberteta. Brojne teorije kao uzrok ove pojave navode različite razloge od ekoloških činilaca, visokog stepena masnoća u ishrani, pa sve do stresa.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd