fbpx
Skip to main content
devojka pije mleko

Mleko - vodeća namirnica za zdrave mišiće i vitku liniju!

Foto: Profimedia
Konzumirajte ga redovno!

Dokazano je da osobe koje redovno piju mleko imaju više energije i jači imunitet, a razlog tome je taj što je mleko bogat izvor proteina koji pomažu izgradnji tkiva i ugljenih hidrata neophodnih za stvaranje ener-gije.

Nutricionisti osobama koje žele da imaju vitku liniju savetuju da uveče umesto obroka popiju veliku čašu mleka jer će proteini će učiniti da se osećaju sitim, a neće uticati na njihovu gojaznost.

ZA DORUČAK OBAVEZNO POPIJTE OVO: Naučno dokazano - bićete mnogo ZDRAVIJI i MRŠAVIJI!

devojka pije mleko
Foto: Profimedia

Zapravo, u samo jednoj šolji mleka nalazi se 30 odsto dnevnih potreba kalcijuma, minerala koji održava kosti i jača celokupan organizam prilikom vežbanja.

Mleko ispunjava ćelije vezivnog tkiva i mišiće gluko-zom, umesto da dozvoli da se pretvori u mast. Istovremeno, mleko je jedan od najboljih mogućih nutrije-nata za mišiće, bogato je linoleinskom kiselinom koja ih štiti i pomaže sagorevanju masti.

Mleko neophodno za dobro zdravlje!

Mleko
Foto: Profimedia

SAVEZNICI U BORBI PROTIV NESANICE: Ova dva napitka garantuju dobar san!

Američki naučnici nedavno su ustanovili da sastojci koji se nalaze u mleku esencijalni su za dobar imuni-tet, ne samo da ne goje, već mogu da ubrzaju proces mršavljenja. Gojazni ljudi, koji su tri puta dnevno konzumirali mlečne proizvode, brže su gubili masne naslage sa stomaka od onih koji su držali dijetu bez korišćenja mleka.

Zbog odgovarajuće kombinacije sastojaka, mlečni napitak je idealan za sportiste i decu u razvoju i preporučuje se konzumiranje najmanje pola litre na dan, dok se starijim ljudima savetuje neš-to manja količina na dnevnom nivou.

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
14 Beograd