fbpx
Skip to main content
trčanje zimi

NIJE SVEJEDNO: Evo KADA treba da trčite da biste potrošili NAJVIŠE KALORIJA!

Foto: Profimedia
Dobro obratite pažnju...

Svoj jutarnji ili popodnevni trening zamenite trčanjem uveče jer ćete tako potrošiti najviše kalorija.

PUCAĆETE OD ZDRAVLJA! Kombinacija ove dve namirnice je najmoćnija u DETOKSIKACIJI organizma!

Sudeći prema novoj studiji, metabolizam (količina kalorija koju telo sagori u stanju mirovanja) je brži za deseto odsto u kasno popodne i rano uveče. To znači da je trčanje i treniranje uveče možda ključ za brže skidanje kilograma jer ćete sagoreti više kalorija za jedan trening.

Nikako ne radite ovo za praznike!

Da bi sproveli studiju, istraživači su sedmoro volontera držali u izolovanoj laboratoriji 37 dana – ti učesnici su živeli u sobi bez prozora i sata, telefona i Interneta. Naučnici su kontrolisali unos hrane učesnika studije.

Žena trči
Žena trči
Foto: Profimedia/ilustracija

Istraživanjem je utvrđeno da se najmanje kalorija sagoreva kada je po biološkom satu kasno veće jer tada opada unutrašnja telesna temperatura. Pod biološkim satom ili delom dana se misli na vreme koje naše telo prirodno prepoznaje kao vreme za spavanje, odnosno buđenje. Najviše kalorija telo sagoreva 12 sati kasnije, odnosno kada je po biološkom satu kasno popodne ili rano veče.

Naravno, ukoliko iz bilo kog razloga ne možete da trčite i trenirate uveče, jasno je da je bolje da budete aktivni u nekom drugom delu dana, nego da ne trenirate uopšte. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd