fbpx
Skip to main content
Nikola Tesla

TESLIN PLAN ISHRANE: Na njegovom meniju ove NAMIRNICE su bile ZABRANJENE, a neke od njih smatramo zdravim

Foto: Profimedia
Veoma su popularne u svakodnevnoj ishrani.

Nikola Tesla verovao je u moć hrane i njenog uticaja na organizam, prvenstveno mozak, zato je birao šta jede, a na njegovom meniju gotovo da i nije bilo mesa. 

U intervjuu iz 1933. godine Tesla je otkrio određene navike koje mu pomažu da ostane u formi. Pronalazač je pokušavao mnogo da se kreće, jer je znao da fizička aktivnost pomaže telu da ukloni toksine i nagomilane otrove. Tesla je svaki dan pešačio 16 kilometara i mnogo plivao.

Tesla je uveravao da zahvaljujući pravilnoj ishrani čovek može da živi više od 100 godina. Toliko mu je bilo stalo do hrane da je sam napravio meni i prosledio ga kuvarima u hotelima u kojima je odseo.

OPREZ SA LUBENICOM: Evo koje su POSLEDICE PRETERIVANJA u konzumaciji ovog voća

OPREZ SA LUBENICOM: Evo koje su POSLEDICE PRETERIVANJA u konzumaciji ovog voća

Sutra je BLAGA MARIJA: Noćas pred spavanje ŽENA treba da uradi ovo kako bi bila srećna i ZDRAVA

Sutra je BLAGA MARIJA: Noćas pred spavanje ŽENA treba da uradi ovo kako bi bila srećna i ZDRAVA

Njegova ishrana se najviše bazirala na redovnoj konzumaciji povrća, a povremeno je u ishranu uključivao i ribu. Skoro uopšte nije jeo meso i hranu koja stvara kiselu bazu u telu. Tesla je od malih nogu proučavao različite teorije ishrane i došao do zaključka da se hrana mora dugo i temeljno žvakati, a ne gutati u komadima. Takođe je otkrio da su supe od povrća, žitarice i mleko korisne za stomak. Jeo je dva puta dnevno - ujutru i u 19 sati.

Nikola Tesla
Foto: Profimedia

Smatrao je da je ručak nepotreban jer telo nema vremena da svari hranu koju smo uneli u organizam za doručak. U intervjuu je istakao da za doručak jede maslac i visokokaloričnu hranu kako bi imao dovoljno energije za ceo dan, a za večeru je konzumirao proteinske namirnice, poput jaja, sira i drugih mlečnih proizvoda.

Ručak je nepotreban, jer telo nema vremena da svari hranu dobijenu za doručak - rekao je Tesla.

Za doručak je bolje imati maslac i visokokaloričnu hranu koja će napuniti energiju za ceo dan, a uveče postoje proteinske namirnice, poput belanaca, sira i drugih mlečnih proizvoda. Tesla je savetovao izbegavanje namirnica poput pasulja, graška i sočiva koje sadrže kiselinu. Ona bi, prema njegovom mišljenju, mogla izazvati bolesti kod ljudi, poput reume i visokog krvnog pritiska.

Nikola Tesla je umro u 87. godini života od srčanog udara, odnosno kako je zvanično zabeleženo od srčane tromboze.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd