Skip to main content
gazirani sok

Ova hrana je kontra afrodizijak. Ako želite vrele noći, zaobiđite je

Foto: Profimedia/ilustracija
Kratak, ali štetan spisak.

Na naše seksualne sposobnosti veliki uticaj imaju hrana i piće koje unosimo u organizam. Iako uživamo u njihovom ukusu, određene namirnice smanjuju želju za seksom. Sledi osam najopasnijih, a ukoliko želite da sačuvate seksualnu moć, zaobilazite ih u širokom luku.

GAZIRANI SOKOVI 

Veštački zaslađivači u gaziranim sokovima imaju štetne posledice na naše telo. Sprečavaju lučenje serotonina, dovode do glavobolje, ćutljivosti i anksioznosti. U takvom stanju teško da će se javiti želja za seksom.

gazirani sokovi
Foto: Profimedia

SLANINA

Visok procenat soli i veštačkih aditiva, previše natrijuma i kalijuma u u slanini, izaziva povišen krvni pritisak koji ometa protok krvi u genitalijama. Pored slanine negativne efekte ima i supa iz kesica. Cirkulaciju možete da poboljšajte unosom vode.

slanina
slanina
Foto: Profimedia

ALKOHOL

Male količine alkoholnih pića smanjuju stres i čine da se osećamo seksipilnijim. Međutim,  sa njihovim unosom ne treba da se preteruje. Prevelika konzumacija sprečava oslobađanje testesterona koji je potrebanza erekciju muškaraca. Trik je u tome da se zaustavite posle nekoliko pića.

Alkohol u čašicama
Foto: Profimedia/ilustracija

BRZA HRANA 

Pljeskavice, pice i pržena piletina prepune su kalorija, zasićenih masti i aditiva, ali i podižu nivo insulina u krvi. Prevelika količina ove supstance loše utiče na seksualnu sposobnost ljudi i ugrožava funkciju jajnika. Zato izbacite štetne masti iz ishrane i orgazam neće izostati.

hamburger
Foto: Profimedia/ilustracija

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd