fbpx
Skip to main content
vaga za merenje kilograma

Tri pravila za DOBAR IZGLED: Ovo su navike koje SAGOREVAJU KILOGRAME!

Foto: Profimedia
Treba ih se pridržavati.

Vežbanje je ključ uspeha kada je gubljenje kilograma u pitanju. Međutim, da li vam se ponekad čini da koliko god da ste revnosni I redovni u svojim vežbanjima – sporo dolazite do rezultata. Potrebno vam je nešto da ubrzate taj proces. Ako ste odlučni u nameri da izgubite kilograme, postoje rutine koje možete primeniti u vašem svakodnevnom planu vežbanja i kalorije će početi da se tope znatno brže. 

RECITE ZBOGOM LOŠIM NAVIKAMA: Šest pravila za RAVAN I ZATEGNUT stomak!

1. Pozdrav suncu:

Ukoliko odlučite da pomerite vreme vežbanja za jutarnje časove, imaćete prilike da uživate dvostruku korist - kalorije će se brže topiti, jer vežbanje ujutru najbrže skida kilograme, i osećaćete se energičnije i poletnije tokom ostatka dana. Jutarnja fizička aktivnost će vam omogućiti ne samo da se lepše osećate, već i da lepše  zračite, kao i da vam bude lakše da obavite sve svoje obaveze i da budete produktivniji . 

vežba, mršavljenje, saveti, sunce, jutro
Foto: Profimedia

2. Trčite:

Kada je kardio u pitanju, trčanje je pravi izbor, pošto ćete izgubiti više kalorija, i mnogo brže u poređenju da samo šetate. A, ukoliko samo malo pojačate tempo vašeg trčanja, sagorevaćete kalorije još brže. S tim u vezi nikad ne trčite konstantnim tempom, već ubacite i sprinterske intervale, kako bi još brže skinuli masne naslage, a sprinterski intervali, dokazano je, čuda čine u borbi sa salom oko stomaka. Takođe postarajte se da zamahnete rukama dok trčite, jer na taj način ćete potrošiti i do 15% više kalorija. 

Pas i vlasnik trče
Foto: Profimedia

3. Trening snage: 

Mišići sagorevaju više kalorija nego masti, tako da što vam je mišićna masa veća to ćete brže topiti kilograme. Pritom, nemojte se oslanjati samo na vežbe snage sa tegovima u teretani, več slobodno radite kad god možete i sklekove, zgibove, čučnjeve. Takođe možete trenirati tako što ćete umesto da gurate kolica u prodavnici, nositi korpu, koristiti stepenice  umesto da idete liftom, ili sedeti na pilates lopti na poslu umesto na stolici. 

sklekovi
Foto: Profimedia

Primenite ove tri navike u vašoj rutini vežbanja, i videćete da ćete mnogo lakše gubiti kilograme!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd