fbpx
Skip to main content
devojka pije vodu

OVO SVI RADIMO A MOŽE NAS KOŠTATI ZDRAVLJA: Evo zašto nikako NE SMETE da pijete USTAJALU VODU

Foto: Profimedia
spasite sebe

Koliko vam se puta desilo da umirete od žeđi, u kolima ste i onda otkrijete flašicu vode za koju niste sigurni koliko dugo tu stoji? Veliki broj ljudi odlučiće se da popije malo vode iz nje, jer voda ionako nema rok trajanja, ali time prave ozbiljnu grešku!

flaša sa vodom
Foto: Profimedia

Automobil koji je ceo dan parkiran na suncu, a u njemu je flašica vode, nikako nema dobar učinak na tečnost jer potpuno menja njen sastav.

MUŠKARCI SE SLOŽILI: Ovo su tri NAJBOLJE poze u seksu

Naime, ukoliko je temperatura vazduha 30 stepeni, u automobilu će biti 45 nakon samo pola sata na parkingu, a u jeku leta temperatura se penje i do 70 stepeni. Znate i sami da je teško i minut sedeti u automobilu na takvoj vrućini, a zamislite tek na šta liči voda praktično skuvana u toj plastici.

Naučnici potvrdili

Sprovedena su i istraživanja na ovu temu i pokazalo se da plastične flaše na ovako visokim temperaturama ispuštaju bisfenol A koji imitira lučenje estrogena i proizvodi disbalans hormona, ali povezan je i sa gojaznošću i dijabetesom. Pored toga, zagrejana plastika ispušta i metal antimon, takođe vrlo opasan po zdravlje.

KOKOSOVO ULJE U SLUŽBI LEPOTE I ZDRAVLJA: Izbeljuje zube, briše bore i leči glavobolju

Zato plastične flaše uvek držite na hladnom i suvom mestu, kako biste izbegli sve ove rizike.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-7 Beograd