fbpx
Skip to main content
devojka

OZBILJNO OBOLJENJE: Ogroman broj žena NE LEČI ovaj vaginalni poremećaj a MORALE bi!

Foto: Profimedia
Promenjen sekret je prvi znak na koji morate da reagujete.

Najčešći ginekološki problem sa kojim se skoro svaka žena susrela jeste vaginalna gljivična infekcija. 

Ovo oboljenje samo po sebi nije previše opasno ali ako se ne leči i te kako može da bude. Pored toga, gljivice su vrlo uporne a što je najgore, izazivaju ih bezazlene i uobičajene stvari.

Problem se najčešće javlja usled upotrebe antibiotika, nošenja mokrih gaćica preko leta, korišćenja preterano agresivnih sredstava za intimnu nega, ali i ishrane bogate ugljenim hidratima…

Pamučne gaće i majica
Foto: Profimedia

A simptomi po kojima možete prepoznati gljivično oboljenje vagine jesu svrab, obilan beli sekret i crvenilo sluzokože. Infekcija pogodi 75% žena tokom života. 

Pored gore pomenutih razloga, postoji još nekoliko uzroka koje utiču na vaginalnu gljivičnu infekciju, koja se najčešće javlja prilikom pada imuniteta.

Podsetimo, dve do tri ovakve infekcije godišnje nisu razlog za veliku brigu, ali sve preko toga je zabrinjavajuće.

Ove stvari takođe mogu doprineti razvoju gljivica u vašoj vagini:

  • Konzumiranje većih količina alkohola
  • Stresan život i malo sna
  • Ishrana bogata takozvanim kiselim namirnicama
  • Nošenje preuskih gaćica i tesnih pantalona
  • Svakodnevna upotreba dnevnih uložaka
  • Trudnoća i dijabetes
  • Pranje gaćica na temperaturi nižoj od 60 stepeni

Najbolje što biste mogle da uradite ukoliko primetite neki od simptoma jeste da posetite ginekologa, međutim ukoliko ste iz nekog razloga sprečene, za prvu pomoć vam mogu poslužiti i neke stvari iz vaše kuhinje.

Želela je TETOVAŽU na leđima, a priredili su joj UŽAS! Uzeli su SKALPEL i počeli da VADE... (VIDEO)

Razgovor sa ginekologom
Foto: Profimedia

1. Beli luk – Ako je verovati starinskim receptima – beli luk je najbolji prirodni lek u borbi proitv gljivica i bakterija. Potrebno je jedan čen oljuštiti i umotati ga u sterlinu gazu, tako da formirate nešto poput tampona, a potom ga staviti direktno u vaginu. Vodite računa da deo gaze ostane van vagine, kako biste lakše izvadili. Terapiju treba sprovoditi sve dok se infekcija ne povuče.

2. Soda bikarbona – Ovaj moćan začin pospešuje alkalno stanje organizma koje ne pogoduje gljivicama. Najbolje je da pripremite eliksir od dve litre prokuvane vode u koje treba da dodate dve kašike sode bikarbone, pa tom tečnošću da ispirate vaginu tokom mesec dana. U toku menstrualnih dana, ovaj tretman preskočite.

HITNO POGLEDAJTE KAKVA VAM JE ZADNJICA! Njen oblik otkriva koje BOLESTI imate (FOTO)

3. Kantarionovo ulje – Malu količinu ulja izručite u čistu posudicu, a potom namočite tampon ovim prirodnim uljem. Tampon ne bi smeo da bude natopljen. Ovu metodu ponavljajte jednom dnevno sve dok simptomi infekcije ne nestanu.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd