fbpx
Skip to main content
paprike

TRIK OD PAR MINUTA, NE ZAHTEVA nikakav veliki posao! Evo KAKO da BRZO i lako OČISTIŠ paprike

Foto: Instagram printscreen/minjinakuhinjica
Bez muke!

Ajvar je jedan od omiljenih namaza koji se priprema za zimnicu. Međutim, nije ga jednostavno napraviti i oko njega ima dosta posla, a najnapornije za domaćice je i oljuštiti paprike, između ostalog. 

Iako je pečena paprika meke teksture, njena koža je tvrda i opora i ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje se priprema.

Pripremite SATARAŠ po bakinom receptu, idealna ZIMNICA može i da se zaledi (VIDEO)

Pripremite SATARAŠ po bakinom receptu, idealna ZIMNICA može i da se zaledi (VIDEO)

Napitak koji BRZO SMIRUJE NERVOZU: Neverovatan prirodni lek protiv stresa koji se JEDNOSTAVNO SPREMA

Napitak koji BRZO SMIRUJE NERVOZU: Neverovatan prirodni lek protiv stresa koji se JEDNOSTAVNO SPREMA

Odmah nakon pečenja, paprike stavite u posudu i poklopite kako bi se dobro potparile, ovako će se mnogo lakše otrebiti. 

Čime ćete ih pokriti, zavisi od vas. Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac i prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.

Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućuje vam da je oljuštite bez muke. Možete ih ljuštiti prstima ili papirnatom kuhinjskom salvetom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u činiji sa vodom, a posle vodu iskoristite prilikom pripreme jela.

Paprike ne treba držati poklopljenima dugo, nego tek toliko da se prohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci i da se ne opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.

Kad ih očistite, spremne su za pripremanje. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani u kojoj želite da osetite slatkastu aromu uz notu dima, ili ih ukuvajte u slasni ajvar.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd