fbpx
Skip to main content
tuširanje

ODMAH ĆEŠ PRESTATI! Tuširaš se više puta dnevno? Posledice toga mogu biti UŽASAVAJUĆE

Foto: Profimedia
Da li se tuširate dva ili više puta dnevno? Proverite kako ovo utiče na vaše telo, a iznenadiće vas količina štetnih efekata.

Kosa se brže masti

Nakon pranja kosa ima zdrav i sjajan izgled, ali često pranje dovodi do toga da se brže masti. Svaki put kada nanesete šampon na kosu, teme se lagano suši, što dovodi do toga da ovaj deo našeg tela počinje da proizvodi više ulja. Ako često nanosite šampon, vaše teme dobija "poruku" da treba stalno da proizvodi više ulja. Rezultat - kosa vam se brže masti.

Mogu se javiti problemi sa neplodnošću

Vaša intimna područja imaju drugačiji pH od drugih delova tela. Korišćenje gelova za tuširanje i sapuna može promeniti ovaj pH, što može dovesti do bakterijske neravnoteže, upale, razdražljivosti, pa čak i problema sa neplodnošću. Koristite sapune posebno napravljene za intimna područja, ali se (pre)često tuširanje ne preporučuje, piše sajt "Aktivni.si"

tuširanje
tuširanje
Foto: Profimedia

Vaša koža se suši

(Pre)često tuširanje utiče i na kožu. Korišćenjem gelova za tuširanje, sapuna i tople vode uklanjate i zdrave bakterije i ulja sa kože koja su joj potrebna. Upravo ova ulja pomažu da vaša koža ostane sveža i mlada, a kada se prečesto tuširate, ona počinju da vam nedostaju.

Čak i neki dermatolozi preporučuju tuširanje samo dva do tri puta nedeljno kako bi izbegli suvu i iritiranu kožu.

Iako ovo može biti potpuna druga krajnost u čiju "svrsishodnost" nismo potpuno sigurni, ne moramo ići toliko daleko, ali ne moramo ni odlaziti pod tuš svako malo u toku dana. Mera je vrlina, zar ne?

 

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd