Skip to main content
doručak

PRESKAKANJE DORUČKA GOJI!? Ovo često čujemo, a EVO koliko tu ima ISTINE!

Foto: Profimedia
Naučno potvrđeno!

Nema dokaza da preskakanje doručka dovodi do gomilanja kilograma, pokazala je nova studija, objavljena u naučnom časopisu British Medical Journal.

OVO JE NAJVEĆA ZAMKA: Razlog zbog kog se NAJVIŠE GOJITE - radite potpuno nesvesno, ali IMA REŠENJA!

Doručak
doručak
Foto: Profimedia

Naučnici sa Univerziteta Monash u Melburnu analizirali su vezu doručka s promenom telesne težine i dnevnim unosom energije. Poslužili su se podacima iz 13 kliničkih istraživanja sprovedenim u Americi i Velikoj Britaniji u poslednjih 28 godina.

Alkalna voda ubija ĆELIJE raka, a OVO je način da je napravite!

Istraživanje je pokazalo da, ako ne jedete doručak to neće izazvati osećaj pojačane gladi u poslepodnevnim satima ili razliku u potrošnji energije.

Ustanovili su da je ukupan dnevni unos energije bio veći kod ljudi koji su doručkovali nego kod onih koji nisu (u proseku 260 kalorija), bez obzira na to doručkuju li inače ili ne. Takođe, utvrdili su da između jednih i drugih nema značajne razlike u aktivnosti metabolizma.

MESO UBIJA?! Previše mesa može napraviti probleme, a EVO šta o tome kažeu nutricionisti!

Doručak
Doručak
Foto: Profimedia

Iako redovno uzimanje doručka može imati druge važne učinke, treba biti oprezan kada se doručak savetuje kako bi skinuli kilgorame jer može imati drugačiji efekat, stoji u studiji.

Ali, to ne znači da bis trebalo da se "ubijamo" jajima i slaninom- naučnici kažu da je kvalitet starih istraživanja prilično loš, pa bi zaključke trebalo uzeti s oprezom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd