fbpx
Skip to main content
devojka gleda svoje lice

REŠI SE UŽASNIH BUBULJICA BRZO I LAKO: Namirnicu koju svakodnevno konzumiraš ODMAH IZBACI iz ishrane

Foto: Profimedia
Ako već imate problema s aknama, ekcemima i slično, onda konzumacija šećera može da pogorša te probleme.

Jeste li ljubitelji slatkog? Upravo je šećer uzročnik raznih zdravstvenih problema. Dermatolozi upozoravaju da je šećer glavni krivac za probleme s kožom, posebno na licu.

Nakon što konzumiramo nešto slatko, telo otpušta insulin kako bi se stabilizovao nivo šećera u krvi, ali to za posledicu ima i pojavu crvenila na koži i veću verovatnoću za upalne procese.

Ako već imate problema s aknama, ekcemima i slično, onda konzumacija šećera može da pogorša te probleme. Šećer odmaže belim krvnim zrncima da se bore protiv upala pa time i akne postaju veći problem, piše TOI.

bubuljice

Molekuli šećera vezuju se i na proteine kože, proces koji se naziva glikacija. Problem nastaje jer to za posledicu ima stvaranje krute i rigidne strukture, pa inače fleksibilni i elastični molekuli gube svoje osnovno svojstvo i funkcionalnost.

Zbog ove reakcije nastaju slobodni radikali pod imenom AGE (Advanced Glycation Endproducts) koji dovode do upala i razbijanja kolagena i elastina. Sve to rezultira pojavom bora na licu.

Ako su i alergije problem s kojim se borite, šećer može samo da pogorša situaciju. Dermatolozi širom sveta upozoravaju da šećer uzrokuje crvenilo kože, poznato i kao "šećerno lice", prenosi centarzdravlja.hr.

 

 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Fog
2 Beograd