Skip to main content
Infekcija

BEZ UPOTREBE ANTIBIOTIKA: Rešite se urinarne infekcije prirodnim putem!

Foto: Profimedia
Saznajte kako da izlečite urinarnu infekciju uz par jednostavnih koraka.

Verovatno se većina vas u toku svog života bar jednom srela sa problemima koje donosi urinarna infekcija. Ona nastaje kada bakterije prodru u urinarni trakt i umnožavaju se. Simptomi koji se javljaju znaju biti vrlo neprijatni- peckanje prilikom mokrenja, čest odlazak u wc, bol u donjem delu stomaka, zamućen urin, čak i visoka temperatura. Imuni sistem i vrsta bakterija koja je izazvala urinarnu infeciju su samo neki od faktora koji utiču na to koliko će ova infekcija biti ozbiljna.

U skoro 90% slučajeva uzročnik urinarne infekcije je bakterija Echerichia coli koja se obično nalazi unutar creva, odakle putem otvora prelazi u urinarni trakt i izaziva infekciju. Putem seksa se mogu premestiti bakterije iz analnog područja u blizinu otvora uretre i na taj način se uglavnom javlja urinarna infekcija kod žena. Kako biste smanjile rizik od infekcije, pre svake seksualne aktivnosti očistite genitalno područje i mokrite nakon odnosa.

UNIŠTAVA KANDIDU I STREPTOKOKU: Ovaj ZAČIN će vas OČISTITI od svih virusa i BAKTERIJA! Najmoćniji!

UNIŠTAVA KANDIDU I STREPTOKOKU: Ovaj ZAČIN će vas OČISTITI od svih virusa i BAKTERIJA! Najmoćniji!

NE BACAJTE PARE NA LEKOVE: Ovo su jednako DOBRE zamene za brufen i ASPIRIN!

NE BACAJTE PARE NA LEKOVE: Ovo su jednako DOBRE zamene za brufen i ASPIRIN!

Većina urinarnih infekcija nije ozbiljna i njeni simptomi nestaju nakon dva- tri dana korišćenja antibiotika. Međutim, korišćenje antibiotika može narušiti ravnotežu crevne i vaginalne flore. Pojedina istraživanja govore u prilog tome da se urinarne infekcije u dosta slučajeva mogu tretirati putem drugih, prirodnih supstanci, koje sprečavaju vezivanje bakterija za ćelije urinarnog trakta. 

Za vreme urinarne infekcije primenite sledeće savete:

brusnice
Foto: Profimedia

1. Konzumirajte brusnicu- jer ona sprečava da se bakterije vežu za zidove urinarnog trakta. Za prevenciju urinarne infekcije, korisno je koristiti brusnicu u bilo kom obliku- sok, čaj, sušena brusnica.

devojka pije vodu
Foto: Profimedia

2. Pijte puno vode!- Kada unosite veću količinu tečnosti, češće ćete i odlaziti u toalet da mokrite i samim tim ćete uticati na to da bakterije putem mokraće izlaze iz vašeg organizma. 

3. Češće mokrite- iako je ovo iskustvo često neprijatno kada imate urinarnu infekciju, na ovaj način sprečavate da se bakterije razmnožavaju u urinarnom traktu.

4. Unosite vitamin C- jer je on zaslužan za jačanje imunog sistema i za prevenciju i lečenje urinarnih infekcija zakišeljavanjem urina.

OBAVEZNO ZA TRUDNICE: Ukoliko imate ove SIMPTOME, znači da vam NEDOSTAJE ovaj vitamin! Evo gde ga ima!

OBAVEZNO ZA TRUDNICE: Ukoliko imate ove SIMPTOME, znači da vam NEDOSTAJE ovaj vitamin! Evo gde ga ima!

Bilo bi poželjno da poradite na jačanju imunološkog sistema kada se rešite urinarne infekcije. Aronija, med, voće, treniranje i izbegavanje stresa su samo neki od načina kako da ojačate imunitet. 

OBAVEZNO ZA TRUDNICE: Ukoliko imate ove SIMPTOME, znači da vam NEDOSTAJE ovaj vitamin! Evo gde ga 
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
20 Beograd