fbpx
Skip to main content
sprej za nos

"Ovaj SPREJ bi mogao da bude REVOLUCIONARAN u borbi protiv virusa" Kanadska kompanija ga testira, a ovo su prvi rezultati

Foto: Shutterstock
Sprej je, kako prenose strani mediji, testiran u laboratorijama u Americi i Britaniji i pokazao je efikasnost od 99,99 odsto.

Novi sprej navodno ubija 99,99 odsto čestica virusa, pokazuje novo istraživanje, kako prenosi Blic pisanje stranih medija.

Kompanija iz Kanade, SaNOtize, razvila je sprej za nos koji, kako tvrde, ubija virus u gornjem respiratornom sistemu i sprečava ga da se spusti na pluća.

Sprej je, kako prenose strani mediji, testiran u laboratorijama u Americi i Britaniji i pokazao je efikasnost od 99,99 odsto.

Kod pacijenata koji su tretirani ovim sprejom su u prva 24 časa od nanošenja spreja primećeno je da je 95 odsto čestica virusa ubijeno. U 72 sata od nanošenja, ubijeno je 99 odsto čestiaca.To znači, tvrde iz ove kompanije, da bi ovaj sprej mogao da efikasno sprečava transmisiju virusa, a da bi onima već inficiranima mogao da skrati bolovanje.

Dr Stiven Vinčester, koji je vodio istraživanje ovog spreja u Britaniji kaže za "The Sun" da "očekuje da će ovo biti veliki iskorak u borbi protiv virusa i da bi ovo moglo da bude revolucionarno otkriće".

 

 

 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd