fbpx
Skip to main content
Doručak

SAVET ZA USPEŠAN POČETAK DANA: Kada je pravo vreme za doručak?

Foto: Profimedia
Korisno je znati.

Vrlo  često čujemo da je doručak najvažniji obrok, ali niko ne kaže koje je najbolje vreme za prvi obrok u danu. Mnogi od nas nisu gladni čim ustanu. Da li je zaista važno vreme, kada je doručak u pitanju?

SITNI ZNAKOVI GA ODAJU! Budite sigurni da vas ZAVODI - Evo KAKO da otkrijete da li ste u pravu!

Nutricionisti kažu da je vreme obroka podjednako važno kao i njegov sastav i količina! Prema njihovom mišljenju, najbolje vreme za doručak je u prva dva sata nakon buđenja.

doručak
Foto: Profimedia

Ovaj prvi obrok, ukoliko ga pojedete u predviđeno vreme, stabilizovaće šećer u krvi tokom celog dana. Tek nakon doručka, ceo naš organizam će se razbuditi.

VRISNUO JE NA SAV GLAS! Glumica Jelisaveta Orašanin će RODITI Teu devojčicu? Košarkaš nikad SREĆNIJI!

Ukoliko ujutru prvo trenirate, pokušajte da pojedete nešto lagano, sat vremena pre treninga, a ako vam više prija da trenirate pre jela, uvek sa sobom ponesite nešto što ćete pojesti nakon treninga, da biste telu obezbedili dovoljno energije.

Doručak
Foto: Profimedia

UZELI STE DA POPIJETE ČAŠU PIVA: Evo šta se u tom slučaju DOGAĐA u vašem telu, a NEĆE vam se SVIDETI!

Ako ste tip osobe koja ne može da jede rano, popijte čašu vode kad ustanete, kako biste hidrirali svoj organizam, a zatim pojedite nešto lagano, grčki jogurt ili bananu. Bitno je samo da ne preskočite doručak, jer on obezbeđuje energiju koja je vašem organizmu potrebna da produktivno započne dan.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd