fbpx
Skip to main content
pluća

Dr Slavica Plavšić pokazala ZAPANJUJUĆE SNIMKE PLUĆA deke od 82 godine pre i posle korone (FOTO)

Foto: Shutterstock
Jedna takva ohrabrujuća vest sada kruži Tviterom. Kako doktorka kaže, u pitanju je pacijent star 82 godine, inficiran korona virusom, koji prvog aprila nije primljen na bolničko lečenje.

Doktorka Slavica Plavšić, pulmolog u penziji, redovno na društvenim mrežama upozorava na opasnosti od korona virusa, ali donosi i ohrabrujuće vesti.

Jedna takva ohrabrujuća vest sada kruži Tviterom. Kako doktorka kaže, u pitanju je pacijent star 82 godine, inficiran korona virusom, koji prvog aprila nije primljen na bolničko lečenje.

- Možda se neko seća pacijenta od 82 godine koji 1.4. nije primljen na bolničko lečenje, sa obostranom pneumonijom, SAT< 90%, temperaturom oko 39 stepeni. Borba je bila žestoka. D dimeri preko 5000jedinica! Zahvaljujući neverovatnoj požrtvovanosti porodice, njihov otac je zdrav i gotovo izlečen. Čuda su moguća! - poručila je doktorka.

Kako je dalje objasnila, ogromnu ulogu u svemu imala je porodica koja je predano negovala čoveka.

- Najveće zasluge pripadaju snahi Danijeli! Njena požrtvovanost i posvećenost je neverovatna. Šta znači patrijarhalna srpska porodica! Beskrajno mi je drago sto je otac ozdravio, a njen ogroman trud i angažovanje dalo rezultate. Od srca se radujem i baš sam srećna zbog svih - kaže ova doktorka.

Doktorka je već nekoliko puta kroz razne primere pacijenata pokazivala opasnosti korone. Posebno je pažnju javnosti privukao slučaj četrdesetogodišnjaka koji je izuzetak po težini bolesti i vrlo neuobičajenom radiološkom nalazu.

- Nadam se da mi nećete zameriti. Snimci su uznemirujući. Treći je normalan snimak pluća. Prva dva - obostrani Pneumotoraks, pucanje plućne maramice, gnojne šupljine u plućima, sepsa, posledica Kovid19. Muškarac, 40 godina. Već tri meseca se leči u tercijarnoj ustanovi. Sada je stabilan - bila je njena objava na Tviteru uz priložene fotografije rendgenskog snimka pluća.

 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd